Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Όσο αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα, τόσο αυξάνει τον πλούτο της η ολιγαρχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία, αυξάνονται κατά μέσο όρο, γύρω στα 34 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Όμως σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς εταιρίας Welth-X, που έγινε πέρυσι, 505 Έλληνες αυξάνουν την περιουσία τους κατά 37 περίπου εκατομμύρια ευρώ επίσης την ημέρα. Πολύ περίεργη σύμπτωση αυξομείωσης πλούτου!!!!!

Αυτή η περίεργη λογιστική αντιστοίχιση ποσών, μας κάνει να αναρωτηθούμε λοιπόν εύλογα. Μήπως αυτή η συνεχώς μειούμενη ποσότητα χρημάτων των πολιτών, πηγαίνει στις τσέπες μιας μικρής ολιγαρχίας; Είναι πολύ περίεργο και βγάζει μάτι, αυτό το «πλην» από την μια μεριά και το αντίστοιχο «συν» από την άλλη. Εδώ μοιάζει σαν να γίνεται μια μεταφορά πλούτου από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του λαού, προς μια μικρή ολιγαρχία.

Δεδομένου ότι το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας, μήπως αυτό το φορολογικό έλλειμμα, θα πρέπει η κυβέρνηση να το αναζητήσει στο ανωτέρω 1% των Ελλήνων; Μήπως θα πρέπει να γίνει ένα άλλο δίκαιο φορολογικό σύστημα; Λέμε μήπως;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου