Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο φόρος του χοντρού

Δεν είναι τυχαία η παλιά, καλή φιλία Βαρουφάκη με τους Γαπαίους. Ομοιος ομοίω κι ο κολιός στα λάχανα, που θα 'λεγε κι ο Γιώργος

Ο Γιάνης με το ένα νι, που μιλάει τα εγγλέζικα σαν Αμερικάνος (κάτι θυμίζει αυτό), ντύνεται σαν Ινδός μαχαραγιάς ή αντιβασιλεύς Ζεφυρίου και έλκει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ λες και είναι ο Λιμπεράτσε της οικονομίας, είναι φίλος με τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να σου καταστρέψει μια ήπειρο την ώρα που κάνει ποδήλατο ή κανό. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται αμφότεροι στο μενού όσων σερβίρουν πικάντικες ειδήσεις, οι οποίες γειτνιάζουν με την κωμωδία - αν όχι τον τραγέλαφο. Ο Γιάνης μπορεί να διαθέτει ένα ν στο μικρό όνομά του, αλλά έχει μπόλικο νου. Μπορεί να δανείσει νιονιό ακόμα και σε όσους ψήφισαν (από πεποίθηση, όχι συμφέρον) Βαγγέλη Βενιζέλο. Θρυλείται ότι, μια και είναι διάνοια περί τα οικονομικά και αυτό έχει φανεί στην αγορά -ίσως όχι στην ελληνική, αλλά σε κάποια τέλος πάντων-, ανακάλυψε μέθοδο ευκόλου και αβιάστου καλύψεως της μέλαινας οπής της ελληνόφωνης οικονομίας.

Η οικονομία μας είναι ελληνόφωνη και ουχί ελληνική, διότι το μόνο ελληνικό στα περισσότερα προϊόντα που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ είναι η ετικέτα.

Κορνεμπίφ

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ με τα δαιμονισμένα ρεπορτάζ επιμένουν ότι μία από τις «συλλήψεις» του οικονομικού επιτελείου είναι η εξτρά φορολόγηση προϊόντων που σε κάνουν διπλόφαρδο σαν τον μέσο μοσχαροψηφισμένο, που θέλει να σε σώσει από τους πάντες εκτός από τον εαυτό του. Να μπουν φόροι στα λιπαρά, σ´ αυτά που έχουν ζάχαρες κι αλάτια. Οσοι θέλουν να γενούν σαν ιπποπόταμοι να το κάνουν, αλλά πρώτα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όσο προλαβαίνουν. Αν χοντρύνουν πέραν πάσης περιγραφής και φουσκώσουν εκτός ορίων, δεν θα μπορεί η χερούκλα τους να μπαίνει στην τσέπη. Οπότε πυρ κατά βούλησιν στα σουβλάκια, στα κοντοσούβλια, στα πατατάκια, στα εκλέρ, στις ρέγκες, στα αναψυκτικά, στις πάστες, στις μπιφτεκάρες, στους μουσακάδες, στα κορνεμπίφια που κολυμπάνε στα λίπια. Να πάει ο ΦΠΑ 99%. Να δημεύεται η περιουσία όσων αγοράζουν σαλάμια μακρύτερα των 15 εκατοστών, τα οποία είναι τίγκα στα αλάτια και τα ξίγκια.

Οι βουλημικοί, οι αχόρταγοι, απρόσεκτοι και λιμάρηδες να πάνε να τρώνε υγιεινά στη Βουλή. Από αστακομαρονάδες και σαλάτες με φύκια και σος ροδιού και κρέμα λευκού βαλσάμικου μέχρι πρασόρυζο, φασόλια και μπρόκολο βάλανε στο μενού!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου