Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Το μαθηματικό μυαλό.

Μόσχος Λαγκουβάρδος

Όταν μερικοί συμμαθητές στο γυμνάσιο μείναμε μεταξεταστέοι στα μαθηματικά, πήγαμε όλοι μας σε ένα καθηγητή μαθηματικό, διαφορετικό από τους άλλους. Είχε τη φήμη ότι δεν σου μάθαινε μαθητικά, όπως άλγεβρα κι.ά. Απλώς σου μάθαινε κόλπα για να περάσεις το μάθημα.

Όταν πήγαινες σ΄ αυτόν σου έκανε μια εξέταση για να διαπιστώσει ότι το μυαλό σου δεν θα καταλάβει ποτέ μαθηματικά γιατί δεν ήταν μαθηματικό μυαλό. Ύστερα σε αναλάμβανε για σου μάθει τα κόλπα για να γράψεις με επιτυχία στις εξετάσεις.

Η διδασκαλία ήταν σύντομη, πρακτική, με εικόνες, παραδείγματα και χιούμορ. Σε έκανε να νιώθεις χαρά που είσαι "τούβλο" στα μαθηματικά. Στο τέλος πίστευες πως και ο ίδιος δεν ήταν μαθηματικό μυαλό. Ήταν όμως καθαρό μυαλό και σου μετέδιδε τη σιγουριά ότι είσαι επαρκής όπως είσαι!

Τελικά προαχθήκαμε όλοι, χάρις στα κόλπα του αλησμόνητου καθηγητή των μαθηματικών. Το όνομά του σήμαινε κάτι ζωηρό, ανάλαφρο και χαρούμενο. Το μάθημα άρχιζε με την μνεία να φέρουμε τα δίδακτρα γιατί πολλοί λησμονούσαν αυτήν την λεπτομέρεια!

Τί κρίμα που έφυγε απ΄ τη ζωή. Ίσως μπορούσε όπως καθάρισε το θολωμένο από το μαθηματικά μυαλό μας, να καθαρίσει και το επίσης θολωμένο απ΄ τα οικονομικά μυαλό μας. Δεν υπάρχουν τώρα τέτοιοι άνθρωποι που αγαπούν το απλό και το συγκεκριμένο και που μπορούν να βοηθούν τους άλλους να αποκτήσουν καθαρό μυαλό.

facebook.com/moschos.lagouvardos

1 σχόλια:

António Jesus Batalha είπε...


Estive a ver e ler algumas coisas, não li muito, porque espero voltar mais algumas vezes, mas deu para ver a sua dedicação e sempre a prendemos ao ler blogs como o seu. Se me der a honra de visitar e ler algumas coisas no Peregrino e servo ficarei radiante, e se desejar deixe o seu parecer. Abraço fraterno. António.
http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

Δημοσίευση σχολίου