Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

"Μεταρρυθμίσεις" που αποσκοπούν (δήθεν) στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

(Ηλεκτρο)σόκ ήταν για μένα η είδηση ότι ζήτησαν από την Ελλάδα (οι “θεσμοί”) να αυξήσει τον ΦΠΑ στην ενέργεια κατά 10 μονάδες!!! Μήπως θεωρούν ότι η ηλ. ενέργεια στην Ελλάδα είναι φτηνή γιατί δεν έφτασε (ακόμη) σε επίπεδα Δανίας και Γερμανίας; Μα, αν από την άλλη, απαιτούν να έχει Ελλάδα μισθούς Βουλγαρίας, δεν θα δικαιούνταν να έχει και τιμές Βουλγαρίας στην ενέργεια? Δηλαδή όσον αφορά στους μισθούς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως νοτιοβαλκανική χώρα, και ως προς τις τιμές ενέργειας ως βορειοευρωπαϊκή! Και υποτίθεται ότι οι προτεινόμενες “μεταρρυθμίσεις” αποσκοπούν (δήθεν) στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η μόνη απάντηση σε αυτόν τον εμπαιγμό οφείλει να είναι η άμεση αναστολή εγκατάστασης νέων αιολικών, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, η σταδιακή κατάργηση των ταριφών, και η αναθεώρηση του ενεργειακού μοντέλου. Ώστε οι τιμές της ενέργειας να σταθεροποιηθούν και ύστερα να αρχίσουν να πέφτουν. Αυτό όντως είναι μεταρρύθμιση, και αυτό να τους παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση του blackmail group.

Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε σε ανοησίες. Έχουμε "δανειστεί" (μας έχουν πουλήσει με δανεικά) περί τα 9 δις για ΑΠΕ και σχετικά. Πληρώνουμε 1,3 δις τον χρόνο για αιολικά και φωτοβολταϊκά. Ενεργειακό αντίκρυσμα? 30% εισαγωγές. Περιβαλλοντικό αντίκρυσμα? Μόνο αν είστε εντελώς ηλίθιος θα πιστέψετε ότι βάζουμε αιολικά ή φ/β για να σώσουμε το περιβάλλον.

Ναι, έχουμε σχετικά φτηνό ρεύμα. Αλλά για μηδενιζόμενο ΑΕΠ. Εξαφανισμένη βιομηχανία. Λογικά δεν θα έπρεπε να έχουμε ρεύμα... Όπως και πριν τον Αύγουστο του 1950 (τότε φτιάχτηκε η ΔΕΗ). Δίνοντας λεφτά για κάτι που δεν ηλεκτροδοτεί και που κάνει ζημιά στην ΔΕΗ και στα δίκτυα, πετάμε λεφτά για να κάνουμε ζημιά στην Εθνική Οικονομία.

Ναι, ξέρω... Καταστολή ζήτησης... Περνάμε πιο καλά από τους Πορτογάλους, όταν είμαστε στα Βαλκάνια:

Γιατί, θα αναρωτιούνται οι Κεντρικοί Σχεδιαστές του Βερολίνου, να καταναλώνουμε περισσότερο ρεύμα από τους Αλβανούς;

Και τι την θέλουμε την ΔΕΗ, αφού δεν έχουμε πια βιομηχανία;

Success story... Δίκιο είχε ο Ταμήλος...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου