Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Καλώς ήλθε το πετροδολάριο!

Το καλύτερο ρεπορτάζ με τις πιο καυτές αποκλειστικότητες μπορείτε να το διαβάσετε στα λεξικά. Αρκεί να ξέρετε τη λέξη «κλειδί»

Θέλετε να δείτε πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην Ε.Ε.; Απορείτε με τη στάση των εταίρων; Δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί στη Γερμανία τρώνε λουκάνικα με αίμα, αντιπαθούν τους Ελληνες και έχουν νομιμοποιήσει την κτηνοβασία; Το λεξικό έχει όλες τις απαντήσεις στη λέξη «ζούγκλα». Σημειώστε: «Ζούγκλα η [zúŋgla] Ο25: α. κοινή ονομασία για τα παρθένα δάση των τροπικών χωρών, όπου ζουν πολλά άγρια ζώα και θηρία: Οι ζούγκλες της Aφρικής / της Nότιας Aμερικής. Tαρζάν, ο άρχοντας της ζούγκλας. β. (μτφ.) για χώρο, περιβάλλον ή κατάσταση, όπου η αυθαιρεσία, η βία και ο οξύτατος ανταγωνισμός χαρακτηρίζουν κάθε ατομική ή ομαδική δραστηριότητα: H ~ της κοινωνίας. ~ έγινε η κοινωνία μας. H ~ των πόλεων. H ~ της ασφάλτου. (έκφρ.) ο νόμος της ζούγκλας, οι σκληρές, απάνθρωπες μέθοδοι ή πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε έναν ανταγωνισμό για την επικράτηση κάποιου».

Κοντολογίς, σ' ένα τέτοιο περιβάλλον το άκουσμα των λέξεων «δίκαιο», «ηθική», «υποφέρουμε», «πείνα» ανοίγει την όρεξη των αρπακτικών για ακόμα περισσότερο αίμα. Στην ισχύ μια λέξη μπορεί να δοθεί ως επιχείρημα: Ισχύς.

Αθηναμπάντ

Επίσης, οι ιέρακες, που είναι απόγονοι των Φράγκων πλιατσικολόγων της Πόλης και των Ούνων κατασκευαστών θαλάμων αερίων και μακελάρηδων εκατομμυρίων Εβραίων, Τσιγγάνων, Σλάβων και Ελλήνων, είναι έμπειροι με τη ζωή της ζούγκλας. Χασκογελάνε όταν ακούν ότι μέσα σε μια νύχτα θα φύγεις από τη δική τους για να υπαχθείς σε μια άλλη, πιο... ανθρώπινη. Αφενός επειδή δεν υπάρχουν ανθρώπινες ζούγκλες. Αφετέρου ξέρουν ότι δεν θα βρεθείς σε καμία και θα καταλήξεις σ' ένα ξέφωτο, όπου θα σε περικυκλώσουν όλα τ' αγρίμια μαζί και θα δαγκώνουν κατά βούληση.

Οι «μετακομίσεις» από το ένα οικοσύστημα στο άλλο δεν γίνονται μέσα σε μια μέρα σε περιόδους ειρήνης. Διαρκούν έτη πολλά και προετοιμάζονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Εδώ ο Βαρουφάκης δεν έχει καταλήξει πόσα πακέτα μακαρόνια θα τρώει ο Φίλης. Πού να κάνομεν γεωπολιτικά παίγνια; Αντε, το πολύ καμιά μπιρίμπα με τον Σαμαρά του σουξέ στόρι, που μας έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής το μόνο οικοσύστημα με το οποίο εξοικειωνόμαστε είναι αυτό του Ισλαμικού Κράτους. Με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τις κυρές Τασίες, η Αθήνα θα γίνει Αθηναμπάντ και αντί για ευρώ θα έχουμε πετροδολάρια!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου