Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Ντοκουμέντα ανάκαμψης

Μια βόλτα να κάνεις σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας, όποιο νέο κι αν κοιτάξεις, θα καταλάβεις ότι κάτι καλό ξανάρχεται προς τα δω!

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε ένα όνομα που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο στην ιδεολογική μαρκίζα του κυβερνώντος κόμματος. Μοιάζει με τον Μπογιόπουλο, κάνει καριέρα στη Ρωσία ως μούμια και λεγόταν Λένιν. Τον τσιτάρει ο Βίτσας (αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας): «Το θέμα όμως είναι τι κάνεις στη συγκεκριμένη στιγμή ή, όπως έλεγε ο Λένιν, τι σου επιβάλλει το καθήκον της στιγμής». Τον μνημονεύει και ο Λαφαζάνης: «Και η ''Iskra'' ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της». Ο Λαφαζάνης, ξέρετε, βάφτισε «Iskra» και την ιστοσελίδα του και γούστα είναι αυτά και τι να του πεις τώρα με τόση ζέστη...


Στη φωτογραφία Νο 1, η οποία ελήφθη προχθές ακριβώς έξω από τα γραφεία της «δημοκρατίας», νεανίας τις ήτο ενδεδυμένος με τισερτίδιον με λογότυπο παρόμοιον της πασοκάρας. Δεν επρόκειτο για παραξενιά της τύχης ή καπρίτσιο σχεδιαστή μπλουζών που προορίζονται για το πανέρι. Αντιθέτως, είναι φιρμάτο το ένδυμα. Πολυεθνικός κολοσσός με ειδίκευση στα αθλητικά ρούχα και παπούτσια μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μας, διατρανώνοντας μ' ένα απλό σχήμα την προσήλωση του σύμπαντος στο αείζωον του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.


Η φωτό Νο 2 είναι καλά νέα από το παρελθόν που μπορεί να τα ξανανιώσουμε στο μέλλον. Τώρα που καλοκαίριασε και η Μύκονος κατσικώθηκε για τα καλά στα δελτία ειδήσεων, σε πεθυμήσαμε, βρε Γιώργο Βουλγαράκη! Αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου