Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Το «ΟΧΙ» του λαού, εισιτήριο του Τσίπρα για τα σαλόνια της ολιγαρχίας;

Παρακολουθώντας κάποιος τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας χθες όλη τη νύχτα, αλλά και σήμερα το πρωϊ, θα διαπιστώσει ότι λειτουργούν σαν να μην άλλαξε τίποτα, έπειτα από τον εναντίον του καθεστώτος λαϊκό σεισμό του 61,3%. Οι ίδιες πολιτικές κ.λ.π. γλάστρες που προβάλουν τα ΜΜΕ, γύριζαν όλη τη νύχτα από κανάλι σε κανάλι, προκειμένου να δώσουν την ερμηνεία στο αποτέλεσμα που θέλει η ολιγαρχία.

Σήμερα δε το πρωϊ, τα ΜΜΕ συμπεριφέρθηκαν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό άλλαξε στη χώρα. Ότι αυτό είναι η ήττα της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων πατρώνων της. Αντί να έχουν κατεβασμένο το κεφάλι και να απολογούνται απέναντι στο λαό, αγκαλιάζουν τον Τσίπρα, ως τον απόλυτο νικητή, ως τον νέο ηγέτη της χώρας, ως τον κυρίαρχο του παιχνιδιού κ.λ.π. Αγκαλιάζουν αυτόν που μέχρι χθες 7 μμ ζητούσαν επιμόνως την αντικατάστασή του από κάποιον τεχνοκράτη πρωθυπουργό, που θα προστάτευε τα συμφέροντά τους.

Εμείς διακρίνουμε και θα δείτε ότι η ιστορία θα μας επιβεβαιώσει, ότι αυτό το υπερήφανο λαϊκό «ΟΧΙ», θα αποτελέσει τελικά το εισιτήριο για τον Τσίπρα και την ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, για την είσοδό τους στα σαλόνια της ντόπιας και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα να μην υπάρξει αυτή η «προδοσία» της λαϊκής βούλησης. Η ιστορία όμως του σάπιου ελληνικού συστήματος, κατά το παρελθόν, δεν μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι.

Ευχόμαστε ολόψυχα να πατήσει ο Τσίπρας πάνω σ’ αυτό το «ΟΧΙ», προκειμένου να διαλύσει την εγχώρια διαπλεκόμενη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία, αρχίζοντας από τους σάπιους θεσμούς που την εκτρέφουν και ειδικότερα αυτόν του Συντάγματος.

Εσείς πιστεύετε ότι θα το κάνει ή θα προσεταιριστεί την κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και θα προσπαθήσει να ανασυστήσει ένα κομματικό κράτος στα μέτρα της ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου