Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

«Δώρο» 600.000 ευρώ από την κυβέρνηση «στο παρά ένα» για το Μέγαρο Μουσικής

Γιατί δεν υπήρξε ο ίδιος ζήλος και για άλλους οργανισμούς;

Με απόφαση της 20ης Αυγούστου η κυβέρνηση τακτοποιεί τις εκκρεμότητές της προς το Μέγαρο - Για εξόφληση του Δημοσίου, του ΙΚΑ και εν μέρει των εργαζομένων τα χρήματα απαντά η διοίκηση του οργανισμού.

Την ώρα που πολλές οικονομικές εκκρεμότητες έχουν μείνει ανοιχτές, το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας- που σημειωτέον διοικείται από ανθρώπους του ΔΟΛ- καταφέρνει και εισπράττει το ποσό των 600.000 και μάλιστα με υπουργική απόφαση της τελευταίας στιγμής.

Η Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε μόλις στις 20 Αυγούστου, τελευταία, δηλαδή, στιγμή-και ίσως να δικαιολογεί και το εμβληματικό εξώφυλλο των σαββατιάτικων Νέων για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μένει 'Μόνος εναντίον όλων'.

Το Μέγαρο Μουσικής υποστηρίζει από την πλευρά του ότι το ποσό «αποτελεί τμήμα της ετήσιας λειτουργικής επιχορήγησης η οποία περιλαμβάνεται στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ για το 2015 και εκταμιεύεται παγίως με μερικές καταβολές κατά τακτά χρονικά διαστήματα». Ο Οργανισμός επίσης δεσμεύεται πως η εν λόγω επιχορήγηση «θα διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς και για τη μερική εξόφληση οφειλόμενων μισθών προσωπικού».

Απορίας άξιον είναι ωστόσο γιατί η κυβέρνηση δεν έσπευσε να τακτοποιήσει με τον ίδιο ζήλο άλλους ανεξόφλητους λογαριασμούς οργανισμών και φορέων-και όχι μόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου