Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) αντί να μποϋκοτάρουν τις εκλογές...

...και να καλέσουν τον λαό του 62% στις πλατείες, πήραν μέρος στις εκλογές, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, ώστε να νομιμοποιηθούν τα μνημόνια.

Πολιτική εξαπάτηση οι μνημονιακοί (Συριζα, ΝΔ, ΠαΣοΚ, κλπ). Πολιτική εξαπάτηση και οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ).

Το εκλογικό σώμα, κάνοντας αυτό που πρέπει, σε απανωτές εκλογές ψηφίζει κόμματα που υπόσχονται
  • απαλλαγή από την θηλιά των μνημονίων,
  • τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα της καταστροφής και
  • επιστροφή στην ανάπτυξη.
Και, σε δημοψήφισμα, ώστε να μη μείνει κανείς που να κάνει οτι δεν καταλαβαίνει, με ένα αξεπέραστο 62% δίνει ρητή εντολή, ρητή εντολή, για το τι θέλει να γίνει. Δίνει ρητή εντολή στο πολιτικό σύστημα.

Κι όμως…

Το πολιτικό σύστημα έχει κάνει άλλη επιλογή. Δική του. Παρακούοντας την λαϊκή εντολή. Κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν.

Και παρά τα όσα λέει το διαμπερές μας Σύνταγμα, όλοι εκείνοι που εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, και που παρέβησαν την ρητή εντολή του εκλογικού σώματος, όχι μόνο δεν έχουν τιμωρηθεί ακόμα αλλά ζουν και …βασιλεύουν. Κυριολεκτικά.

Κι ενώ ήταν και είναι ξεκάθαρα φανερό πως οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν για να αποκτήσει νομιμοποίηση ο βιασμός της βούλησης του εκλογικού σώματος, οι «αντίπαλοι» των μνημονιακών αποφασίζουν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Νομιμοποιόντας των βιασμό.

Οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) που πήραν μέρος στις εκλογές, νομιμοποιούν τον βιασμό της θέλησης του εκλογικού σώματος.

Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά. Το πιο απλό να δηλώσουν πως δεν θα πάρουν μέρος στις εκλογές-βιασμό. Το πιο σύνθετο, να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ και να καλέσουν το εκλογικό σώμα σε μποϋκοτάζ και μαζική αποχή με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις και πορείες.

Από μόνη της η αποχή αγγίζει το 45%. Μπορεί να φανταστεί κάποιος το ύψος στο οποίο θα εφθανε, και την πολιτική βαρύτητα που θα είχε κάτι τέτοιο, αν οι «αντι-μνημονιακοί» έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Να καταγγείλουν τις εκλογές αυτές ως βιασμό της ρητά εκφρασμένης θέλησης του εκλογικού σώματος, να μην πάρουν μέρος στις εκλογές, και να μας καλέσουν στις πλατείες.

Τίποτε από όλα αυτά. Πήραν μέρος μια χαρά στις εκλογές και τώρα μετράνε τα «κέρδη» τους. Ελπίζοντας ότι σε κάποια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να γευτούν την πολυπόθητη εξουσία. Ολιγαρχικοί είναι. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται.

Και μόνο το ότι μνημονιακοί και «αντι-μνημονιακοί» συμφωνούν πως η αποχή είναι κακή επιλογή, και πως πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, δείχνει το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης.

Μνημονιακοί (Συριζα, ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ενωση Κεντρώων, Δημιουργία Ξανά, κλπ) και «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) δήλωσαν κατά της αποχής.

Και όλοι μαζί, μνημονιακοί και «αντι-μνημονιακοί» είναι υπέρ της νομιμοποίησης του βιασμού της θέλησης του εκλογικού σώματος.

Θραξ Αναρμόδιος

anarmodios.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου