Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η τεχνική των περικοπών

Εδώ βλέπουμε μεικτό κλιμάκιο από τα
υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και
Οικονομικών, που σχεδιάζουν τη
Νέα Ελλάδα.
Πώς σου έκοψαν το εισόδημα στη μέση; Από πού νομίζεις ότι ξεκίνησαν; Από τον ίδιο σου τον νου

Τηλεόραση Σκάι, Τρίτη 08/09/2015. Σε εκπομπή για την Παιδεία ειπώθηκε το αμίμητο: «Εμείς τώρα. Εχουμε ήδη εγκριμένες 11.500 θέσεις από το ΕΣΠΑ. Είναι ήδη εγκριμένες!» Το λεκτικό πυρότουβλο που διαβάσατε με τη νέα δημοτικιά, τη μαλλιαρή τής αριστεράντζας δηλαδή, είναι... νομιμοποιημένο, τυπικά ορθό. Παρά ταύτα, βγάζει μάτι! Ετι δε, δεν το είπε η Αντζελα Δημητρίου, που από καιρού εις καιρόν μάς αιφνιδιάζει με τα εξωτικά ελληνικά της. Ούτε το εκτόξευσε μοντέλο σε πρωινάδικο.

Πατήρ της ιστορικής φράσεως είναι ο Δημήτρης Χασάπης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας! Του θρυλικού υπουργείου που έχει καταφέρει περισσότερα πλήγματα στον Ελληνισμό απ' όσα όλοι οι κατακτητές μαζί! Δυο τρεις υπουργοί αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να κάνουν τον κάθε Αλάριχο να νιώθει πρωτάρης.

Στο υπουργείο Παιδείας, όπου ο κ. Χασάπης είναι γενικός γραμματέας και σου φερμάρει τη λέξη «εγκριμένες», υπουργός ήταν ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος θεωρούσε «ρετσινιά» την αριστεία. Αυτά τα δύο στοιχεία αρκούν για να δώσουν το στίγμα της πολιτικής και «πνευματικής» εξουσίας στην Ελλάδα.

Παλμύρα

Δίχως το ψαλίδισμα, την απότμηση της γλώσσας και το αλυσόδεμα του νου του λαού με τα δεσμά της τιποτοφροσύνης, δεν θα μπορούσαν οι επικυρίαρχοι να καταστήσουν ένα ιστορικό έθνος υποπόδιο των νυν κραταιών Δύσης και Ανατολής, αλλά και χώρο αποθήκευσης εξαθλιωμένων μαζών από Αφρική και Ασία. Ούτε θα ήταν εφικτό να επιβάλουν τόσες περικοπές, ατιμώσεις και ποινές σ' έναν σκεπτόμενο πληθυσμό, που χρησιμοποιεί ως λογισμικό μια άρτια και φίνα γλώσσα, τα ελληνικά. Γι' αυτό στην εμπροσθοφυλακή της παρακμής τοποθετήθηκαν «ιδεολόγοι», οι οποίοι έφτασαν να αντιπαθούν και τις ίδιες τις λέξεις που προφέρουν και τις ακρωτηρίασαν δίχως αναστολές.

Για μερικούς ιδιότροπους ανθρώπους, που δεν αντιπαθούν την αριστεία, όσοι ανατινάζουν ναούς στην Παλμύρα και κόβουν με τις ντουζίνες τα κεφάλια των «απίστων» είναι πνευματικά συγγενείς με εκείνους που κόβουν την εσωτερική αύξηση στη μετοχή παρακειμένου της μέσης φωνής του ρήματος «εγκρίνω». Το «εγκριμένες» από το «εγκεκριμένες» είναι μια Ελλάδα απόσταση. Ασε που ακόμα και ο αυτόματος διορθωτής στο Office Word... κοκκινίζει διαβάζοντας το «εγκριμένες».

adiavroxoi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου