Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Ένεκά σου θανατούμεθα

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ένεκά σου θανατούμεθα όλην την ημέραν, ελογίσθημεν ως πρόβατα σφαγής.

Πώς ένεκα του Χριστού (για χάρη του Χριστού καλύτερα) θανατούμεθα όλην την ημέραν. Πώς θανατώνεσαι για χάρη του Ιησού (για χάρη της αγάπης του Χριστού (καλύτερα).

Παράδειγμα πώς πεθαίνουμε για τα πάθη, για χάρη του Χριστού. Στο πάθος του καπνίσματος. Λέμε, εγώ πέθανα για το κάπνισμα και το κάπνισμα πέθανε για μένα, για χάρη της αγάπης του Χριστού. Αγαπώ το Χριστό περισσότερο από το κάπνισμα, κι αφού το κάπνισμα δεν αρέσει στο Χριστό που αγαπώ, ούτε σε μένα αρέσει, και το κάπνισμα πάει πέθανε για μένα κι εγώ πέθανα για το κάπνισμα. Λογιάζω τον εαυτό μου ως πρόβατο σφαγής.

Η αγάπη είναι δυνατότερη κι από το θάνατο. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός στα δυο μεγαλύτερα πάθη,στο φόβο του θανάτου και της στέρησης της ελευθερίας, να πω, "Εγώ για χάρη της αγάπης του Χριστού, πέθανα για το φόβο του θανάτου και της στέρησης της ελευθερίας κι ο φόβος του θανάτου και της στέρησης της ελευθερίας πέθανε για μένα. Μακάρι. Αυτό θα είναι το τελευταίο πάθος, ο τελευταίος πειρασμός.

Για να πεθάνω όμως για τον τελευταίο πειρασμό πρέπει η καρδιά μου να είναι καθαρή και ανοιχτή για να δέχεται όλους, φίλους και εχθρούς, όπως ήταν ο ναός της Ιερουσαλήμ, όταν ο Κύριος με το μαστίγιο έβγαλε έξω τους εμπόρους και παρέδωσε το ναό, ως οίκο του Θεού που είναι.

Το ίδιο και η καρδιά του ανθρώπου πρέπει να είναι καθαρή για να νικήσει τον τελευταίο πειρασμό. Αυτό σημαίνει πως κάθε στιγμή προσθέτουμε ζωή ή θάνατο.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου