Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αξίες και πατριωτικά συνθήματα

Τελικά ο πολιτικός παχυδερμισμός, η τυφλή υποταγή στις... εντολές του κόμματος ή ακόμη και η πολιτική ανοησία, δεν αφήνουν ορισμένους ανθρώπους να σκεφτούν σοβαρά. Και κυρίως δεν τους επιτρέπουν να κάνουν πέρα το υπερεγώ τους και να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη κι όταν έχουν κάνει τραγικά λάθη.

Ο Νίκος Φίλης, για όσους τον ξέρουν, λένε ότι είναι μορφωμένος άνθρωπος, αν και δεν πήρε το πτυχίο του στη Νομική λόγω των... φοιτητικών του αγώνων. Με λίγα λόγια «αιώνιος» φοιτητής, από αυτή την ομάδα των ανθρώπων δηλαδή που αποθεώνει η παραδοσιακή αριστερά. Η τωρινή αριστερά βεβαίως που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί παλιά έλεγαν «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα» και το έκαναν πράξη οι αριστεροί φοιτητές.

Αλίμονο, ο Φίλης δεν πρόκειται να αποπεμφθεί από τον Τσίπρα γιατί απλά είναι ο τύπος του ανθρώπου που «γουστάρει» τρελά ο πρωθυπουργός. Είναι όλοι αυτοί οι «αιώνιοι» σε όλη τους τη ζωή. Αιώνιοι ως μαθητές, τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας ως φοιτητές, θαμώνες των καφενείων πέριξ των Εξαρχείων, αμπελοφιλοσοφία, πολύ διάβασμα... αλλά με λάθος βιβλία. Και τελικά... αιώνιοι και ως επαγγελματίες. Κατά κύριο λόγο δημόσιοι υπάλληλοι του αράγματος, φραπέ στα καφενεία, πρέφα, μαρξισμός και άγιος ο Θεός. Να παίρνουν τρεις κι εξήντα, να έχουν βεβαίως την περιουσία από πίσω, να ντύνονται σαν γύφτοι γιατί έτσι το παίζουν... αντισυστημικοί. Και στο τέλος να κάνουν την επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά. Δηλαδή, αντάρτες της φακής.

Ο Φίλης δεν είναι κάτι παραπάνω από τον μέσο Συριζαίο του 4%. Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη η εμμονή του με την ιστορία, οι θέσεις του σε ζητήματα που θα προκαλούν συζητήσεις, οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις τους. Ζουν για να προκαλούν όλοι αυτοί απλά και μόνο γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν.

Για δείτε το εξής: Ακόμη και μετά το σάλο που προκλήθηκε δεν ζήτησε καμιά συγγνώμη. Αντίθετα απαντώντας είπε: «Είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με έλλογο τρόπο τα προβλήματα. Συνεχώς ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα, που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε ζώνη χαμένων ευκαιριών».

Παράλληλα, όπως είπε, καθημερινά βλέπουμε την αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τον οποίο ζούμε ως παρηγορητικό λόγο στην οικονομική κρίση.

Στο πλευρό του Νίκου Φίλη στάθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έδωσε το παρών στην ίδια εκδήλωση και υπογράμμισε:

“Η σκέψη που παράγεται στα Πανεπιστήμια αλλάζει τον τρόπο που στοχαζόμαστε ως κοινωνία και πρέπει να βρεθεί τρόπος να διοχετευθεί στην κοινωνία, αλλιώς η σκέψη παραμένει στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου και δεν βγαίνει στην κοινωνία”.

Σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση του Φίλη, η Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι “παρατηρούμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού, όταν τολμήσει κάποιος από έναν απλό πολίτη έως κάποιον με θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζήτηση».

Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε. Ο Φίλης, η Σία, η Ρεπούση, ο Μπαλτάς, ο Αλέξης και τα άλλα παιδιά της Αριστεράς που μια ζωή είναι στη λούφα και απαλλαγή. Που περνούν τον καιρό τους κάνοντας κριτική εκ του ασφαλούς, ονειρευόμενοι την επανάσταση που δεν έρχεται, αμφισβητώντας ιερά και όσια της χώρας, πουλώντας την πατρίδα τους ή την ίδια τους τη μάνα. Δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε εθνικιστικό, ούτε συντηρητικό να προσπαθείς να υπερασπιστείς την πατρίδα και την ιστορία σου. Για την Αριστερά της αφασίας, της τζάμπα μαγκιάς, της καφενόβιας πολιτικής όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αξίες και πατριωτικά συνθήματα. Εκεί κυριαρχούν οι Λάκηδες και οι λαλάκηδες που άμα βρουν την ευκαιρία θα λουφάρουν από τον στρατό, θα βγουν γιωτάδες, θα λουφάρουν στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο, θα γίνουν συνδικαλιστές για να μη δουλεύουν ποτέ, θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι για να αράζουν σε κάποιο γραφείο και να κάνουν διαλογισμό. Και όταν θα έρθει η ώρα, η κακή ώρα όπως τον τελευταίο καιρό, θα αποκτήσουν εξουσία και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θα στήσουν το δικό τους κράτος, θα κάνουν τις λαμογιές τους, θα βουλιάξουν το κράτος και στη συνέχεια θα το εγκαταλείψουν απλά και μόνο γιατί έτσι έχουν μάθει. Να είναι αιώνιοι λουφαδόροι. Ο Φίλης από προχθές είναι άξιος... συνεχιστής της δυναστείας που κυριαρχεί στην Ελλάδα από τον Εμφύλιο και μετά.

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου