Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μεθυσμένη πολιτεία

Γινόμαστε υπερδύναμη, αλλά με ολίγη χρονοκαθυστέρηση. Μόλις φτάσαμε στο σωτήριο έτος 1920 - εκείνο της ποτοαπαγόρευσης.

Φρανσουά Ολάντ. Πρόεδρος της Γαλλίας. Μας ήρθε τον Οκτώβριο του 2015 με πολλά ταρατατζούμ. Εμείς δεν πήραμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά οι συνωμοσιολόγοι Ελληνες οινοπαραγωγοί επιμένουν ότι εκείνος κέρδισε αρκετά. Το πιο χειροπιαστό είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ελληνικό κρασί. Επιβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λίγο μετά την αναχώρηση του... φιλέλληνα.

Ωραιότατη εξέλιξη (για τη Γαλλία) να ακριβαίνει το ανταγωνιστικό προϊόν μιας άλλης. Αποκλείεται να έχουν δίκιο οι Ελληνες οινοπαραγωγοί. Στις τηλεοράσεις τόσα χρόνια βλέπουμε τους πιο έγκυρους και έγκριτους χονδρεμπόρους γνώμης και εντυπώσεων να ορκίζονται στη ζωή του Ελβις ότι οι ξένοι έχουν πάντα δίκιο. Αρα η επίσκεψη Ολάντ δεν μπορεί να συνδεθεί κατά καμία περίπτωση με το φοροκυνηγητό που έχουν φάει όσοι παράγουν οίνο.

Απλώς ο Γάλλος πρόεδρος κόβει φλέβες για την Ελλάδα και τους Ελληνες, γουστάρει κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή θαυμάζει την εργατικότητα του Παπαδημούλη, ο οποίος έχει γοητεύσει ολάκερη την Ευρωβουλή, και ήρθε εδώ να μας στηρίξει και να πουλήσει νταηλίκι στους Γερμανούς.

Εις υγείαν!

Επίσης δεν μπορεί να συνδεθεί με την επίσκεψη Ολάντ το σαφάρι των ελέγχων που γίνεται όπου μυρίζει αλκοόλ. Σε δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. (20/20/2016) διαβάζουμε ότι «από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν σε περιοχή της Αττικής δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 55 ετών, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών. Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, εταιρίας εμπορίου τροφίμων και ποτών, διαπιστώθηκε να μεταφέρει πεντακόσια (500) λίτρα αλκοολούχου ποτού "τσίπουρου" χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά. [...] Στην αποθήκη της ιδιοκτήτριας εταιρίας βρέθηκαν εβδομήντα (70) λίτρα αλκοολούχου ποτού "τσίπουρου" και εξήντα (60) λίτρα κρασί χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Τα αλκοολούχα ποτά κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Αθηνών, ενώ κατ' εκτίμηση οι διαφυγόντες φόροι δασμοί και τέλη υπέρ του Δημοσίου ανέρχονται στο ποσό των 4.075 ευρώ».

Επιχείρηση της Αστυνομίας για 4.075 ευρώ. Κατ' αναλογίαν, για τις μίζες του Ακη έπρεπε να γίνει πυρηνικός πόλεμος...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου