Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τα hot spots της τιβί

Οι εκατομμυριούχοι τηλεαστέρες και οι δισεκατομμυριούχοι καναλάρχες είναι οι τελευταίοι... νορμάλ άνθρωποι στην Ελλάδα

Αν δώσουμε βάση σε όσα μεταδίδει η τηλοψία, μηρυκάζουν τα ραδιόφωνα και επαναλαμβάνονται τυπωμένα σε εφημερίδες και περιοδικά, η Ελλάς είναι η χώρα με πληθυσμό σχιζοφρενικό, που κινείται ανάμεσα στον σκληρότερο και τον απεχθέστερο των ρατσισμών ή στην «αγγελικότητα» (αν επιτρέπεται ο νεολογισμός). Στη σιωπηρή πλειοψηφία δεν υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι, οι οποίοι θα κινούνται στα όρια της λογικής, στο μέτρο. Είτε θα είναι σκληροί εκμεταλλευτές, που ανάβουν το τσακμάκι τους στον σβέρκο δούλου σε βαμβακοφυτεία, κρατώντας δίκαννο στο άλλο χέρι, είτε οι καλοί Σαμαρείτες, που θα τα πουλήσουν όλα για να χαρίσουν τις εισπράξεις στους έχοντες ανάγκη. Ετι δε, σύμφωνα με τη μιντιακή οπτική, τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά έχουν εναλλάξ οι ίδιοι άνθρωποι (!!!) - ανάλογα με τη συγκυρία και τι εξυπηρετεί καλύτερα τη «στρατηγική» της προσέγγισης ή της απομάκρυνσης με την υπερδομή (εντός κι εκτός έδρας). Οι μόνοι που είναι σταθεροί σε αυτόν τον τόπο είναι οι καναλάρχες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Πουλί

Εκείνοι, πάντοτε στο πλευρό του καλού και ταγμένοι στην υπηρεσία της αρετής, μέμφονται τους άξεστους, αχάριστους και δαιμονικούς κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών επειδή δεν θέλουν στα δεινά τους να προστεθεί κι ένας χώρος συγκέντρωσης προσφύγων και λαθρομεταναστών. Δεν θες Αφγανούς στο Μενίδι; Αίσχος!

Οι πολίτες των περιοχών όπου δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ούτε βράδυ ούτε πρωί παρουσιάζονται σαν κλώνοι του Χίμλερ και συνεχιστές του έργου των κονκισταδόρων: «Γιατί δεν θέλουν τα hot spots; Πόσος πια ρατσισμός; Δεν σέβονται τον συνάνθρωπο; Τι κακό θα πάθουν;» Τα χείλη των οργισμένων τηλεπαρουσιαστών μπλαβιάζουν από την οργή και τα πλάνα σκοτεινιάζουν όταν η κάμερα στρέφεται στους αντιδραστικούς. Για να ξεχαστεί το φιλοθεάμον κοινό και να γαληνέψει η αγύμναστη συνείδηση του τηλεθεατή, η κάμερα θα στραφεί στα καυτά δάκρυα που σπινιάρουν στις μποτοξαρισμένες παρειές της ευαίσθητης παρουσιάστριας, η οποία μένει σε έπαυλη με χίλιες κάμερες ασφαλείας και σιδηρόφρακτους σεκιουριτάδες και την οποία δεν μπορεί να προσεγγίσουν ούτε πρόσφυγας ούτε ντόπιος ούτε πουλί πετούμενο. Μοναχά αυτή ξέρει πόσο πονάει τους πρόσφυγες...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου