Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ποιούς εξυπηρετεί η αποκάλυψη των συνομιλιών του ΔΝΤ;

Η αποκάλυψη της συνομιλίας μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου, εξυπηρετεί κατ΄ αρχήν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Οι ευρωπαίοι προφανώς και θα ήθελαν να πιέσουν το ΔΝΤ να μην επιμείνει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Εξυπηρετεί όμως και το ελληνικό κατεστημένο, κυρίως για να πιεστεί το ΔΝΤ να δεχτεί πιο μαλακά μέτρα, ώστε να μην εξεγερθεί ο λαός και κινδυνεύσει το εδώ καθεστώς. Αλλά ακόμα και αν δεν πιεστεί το ΔΝΤ και επιμείνει, τότε και πάλι εξυπηρετεί το καθεστώς, καθόσον θα περάσει τα θανατηφόρα οικονομικά μέτρα, τρομοκρατώντας το λαό ότι αν δεν ψηφίζονταν, θα μας πήγαιναν το καλοκαίρι για χρεοκοπία.

Σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ούτε οι ευρωπαίοι την θέλουν, γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους, αλλά ούτε και το ντόπιο κατεστημένο.

Και δεν την θέλει το ντόπιο κατεστημένο, γιατί όταν θα γίνει η ελάφρυνση, τότε θα αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τότε δεν θα υπάρχει κάτι άλλο να περιμένουμε και σε κάτι άλλο να πιστεύουμε και όλοι θα πέσουμε πάνω στο σύστημα και θα ζητάμε εξηγήσεις γιατί δεν βγαίνουμε από την κρίση.

Κανείς, από το ντόπιο σύστημα δεν θέλει να συμβεί αυτό. Όλοι θέλουν να πουλάνε παραμύθι και ελπίδα, σαν τις γερμανικές αποζημιώσεις, ένα πράμα.

Εμείς βέβαια στον κόσμο μας. Νομίζουμε ότι η ντόπια ολιγαρχία θέλει διακαώς να ελαφρυνθεί το χρέος. Με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε…

hassapis-peter.blogspot.gr

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το "μπρα-ντε-φέρ" παίζεται μεταξύ Αμερικής-Αγγλίας και Γερμανίας-Γαλλίας. Αμερικανοί και Άγγλοι δεν δέχονται επ΄ ουδενί να έχουν ως ανταγωνιστικόι νόμισμα του δολαρίου το ευρώ. Που στήθηκε, μη το ξεχνάμε, με δανεικά δολάρια καθόσον ήταν οικονομικά κατεστραμένοι και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Με τα λεφτά τίνος έγιναν, αυτό που έγιναν, και μπήκαν μάλιστα στο άλλοτε κλάμπ των G7, που τώρα μεγάλωσε ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αμερικανοί και Άγγλοι (ΔΝΤ) θέλουν "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, αλλά ζητούν - το είχε ζητήσει ο Πολ Τόμσεν κατά δήλωση Ρωμανιά - συντάξεις € 300 και μισθούς € 400. Οι Γερμανοί (και οι Γάλλοι) το "παίζουν" μαλακά. Με εσαεί ανεξόφλητο (σε ευρώ) δανεισμό. Αν ο γερμανογαλλικός άξονας ζητήσει, ή δεχτεί, να φύγει το ΔΝΤ, τότε να δούμε πώς θα τα βγάλουν πέρα οι εταίροι και φίλοι μας (αυτά σε εισαγωγικά) Γάλλοι και Γερμανοί. Θα βρουν κι αυτούς τα Μνημόνια.

Δημοσίευση σχολίου