Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο οικουμενισμός είναι αθεϊα και απολυταρχία

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η Εκκλησία του Χριστού, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση και με την κοινή λογική είναι Καθολική και όχι οικουμενική ή παγκόσμια. Η καθολικότης είναι η ουσία της αλήθειας. Ό,τι είναι αληθινό είναι καθολικό, δηλαδή ισχύει παντού και σε όλους τους ανθρώπους, που έχουν την κοινή λογική. Η οικουμενικότης και η παγκοσμιότης είναι το αντίθετο της ουσίας της αλήθειας. Παγκόσμιο και οικουμενικό είναι αυτό που επιβάλλεται από την εξουσία με τον εξωτερικό καταναγκασμό των αρχών και των εξουσιών του κόσμου τούτου και όχι από την ουσία της αλήθειας την οποία έκτισε ο Θεός μαζί με τον άνθρωπο, ως συστατικό στοιχείο του ανθρώπου. Ο Χριστός δίδαξε να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να είμαστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου, τα οποία επιβάλλονται με τη βία των αρχών και των εξουσιών αυτού του κόσμου.

Ο πιστός χριστιανός πρέπει να έχει αληθινή δογματική συνείδηση και να ξέρει ποια είναι η αληθινή πίστη στο Χριστό, για να την διακρίνει από τις αιρέσεις και τις λατρείες του απολύτου, οι οποίες είναι αθεϊα και απολυταρχία. Παραδείγματα της απολυταρχίας της Ανατολής και της Δύσης υπάρχουν άπειρα . Οι άρχοντες καταδυναστεύουν τους λαούς κι οι θρησκείες δεν απορρίπτουν στην πράξη τον καισαροπαπισμό, δηλαδή τον εναγκαλισμό τους με την κοσμική εξουσία.

Η αληθινή πίστη στο Χριστό δεν είναι θεωρητική γνώση χωρίς πρακτικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Τον καθένα θα τον ενδιέφερε από πού προέρχονται τα εμπόδια στη ζωή του και πώς θα είναι πραγματικά ελεύθερος.

Κανείς δεν μπορεί να βάλει άλλο θεμέλιο στη ζωή του , εκτός από αυτό που υπάρχει ο Ιησούς Χριστός. Η πίστη στις αιρέσεις και στις θρησκείες των Εθνών είναι λατρεία των δαιμονίων και της απολυταρχίας, από την άποψη των πρακτικών συνεπειών στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου