Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Όλους εμάς ενώνει ο παράς

Οι καλύτερες κωμωδίες του πλανήτη αυτή την περίοδο παίζονται σε αίθουσες των Αθηνών και της Ουάσινγκτον. Μην τις χάσετε!

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο Συνέδριο της δεύτερης μετάλλαξης της πασοκάρας (αφού η πρώτη ήταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου) και οι ειδικοί ακόμα ταξινομούν εντυπωσιασμένοι τα αποτελέσματα. Η ορθή ανάλυσή τους και παρουσίασή τους σε επιστημονικό συνέδριο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε Νόμπελ (όχι λογοτεχνίας, αυτό το καβάντζωσε ο Ντίλαν).

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πώς μπορεί η εξουσία να... συγκολλήσει φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους και να φέρει στην ίδια ευθεία τους φορείς ετερόκλητων ιδεολογιών.

Επίσης, είναι μνημειώδη τα συμπτώματα του επίκτητου κωλοτουμπικού συνδρόμου από το οποίο πάσχουν οι λεβέντες της Αριστεράς. Μόλις στο Συνέδριο ψήφισαν κάτι που δεν άρεσε στον τρέντουλα Αλέξη, εκείνος πήρε τον λόγο ως βλοσυρός Τσίπρας και τους είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου». Κι εκείνοι έκαναν σε χρόνο μηδέν γαργάρα την προηγούμενη ψήφο τους και ψήφισαν σωστά (σ.σ.: σωστά σημαίνει να ψηφίζεις ό,τι θέλει ο εργοδότης αρχηγός σου). Κοντολογίς, όλα για το μεροκάματο και σε καλή μεριά να πάνε τα μισθά και τα επιδόματα, μάγκες.

Εν τω μεταξύ, εις τας ΗΠΑ, περίπου ανά δεκάλεπτο, εμφανίζονται θήλεα τα οποία καταγγέλλουν ότι πριν από 5, 10 ή ακόμα και 20 χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ αποπειράθηκε να προβεί σε μη εξουσιοδοτημένα χουφτώματα σε βάρος τους. Και εσύ δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τη βαθιά πολιτική παιδεία αυτών των γυναικών. Ενώ γνώριζαν ότι είναι δισεκατομμυριούχος και πως θα μπορούσαν να τον «δαγκώσουν» (από οικονομικής απόψεως) μέσω αγωγών και μηνύσεων, εκείνες δεν το έπραξαν.

Στην Αμερική, τη χώρα όπου η εμπιστοσύνη στον Θεό (In God We Trust) είναι αποτυπωμένη στο δολάριο, οι κυρίες δεν ήθελαν ούτε αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής τους ούτε χρήματα.

Ομως, μόλις κόντεψε να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ, αυτές οι κυρίες (αλλά και σύσσωμο το βαθύ και βαθύτατο μιντιακό και επικοινωνιακό κράτος της υπερδύναμης) θυμήθηκαν τις απόπειρες μπαλαμουτιασμάτων και προσπαθούν να προστατεύσουν τη χώρα τους από εκείνον. Μιλάμε για πατριωτισμό ολκής.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου