Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ο Προκρούστης SYRIZA

Ένα καλό κι ένα κακό νέο. Καλό είναι ότι έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα με την αρχαιότητα. Κακό ότι δεν έχουμε τις λύσεις.

Για αρχή μία διόρθωσις: στην παρούσα στήλη είχε γραφεί (στις 12 Σεπτεμβρίου 2016) ότι ο SYRIZA είναι ΚΚΕ με προσχήματα. Επανεξετάζοντας τα έργα και τις ημέρες της αριστερής συνιστώσας του Σόιμπλε πρέπει να επισημάνουμε ότι ο SYRIZA είναι σκέτο ΚΚΕ. Χωρίς προσχήματα.

Ο SYRIZA, το νεφέλωμα του τρέντι Αλέξη, του διάττοντος αστέρα της ελληνόφωνης ελίτ του παρλαμέντου, είναι μια σέκτα με εφαρμοζόμενη πολιτική οργουελιανού τύπου. Επίσης, τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησής του παραπέμπουν στον μυθολογικό κύκλο των κατορθωμάτων του Θησέα και ειδικότερα στον Προκρούστη, τον ληστή που ταλαιπωρούσε την αρχαία Αθήνα και τον οποίον εξουδετέρωσε ο Θησεύς με ιδιαιτέρως φαντεζί τρόπο.

Η εθνοσωτήριος κυβέρνησις του αριστερού Μνημονίου τοποθετεί το έθνος στην προκρούστεια εξουσιαστική κλίνη της και αφαιρεί όσα κομμάτια θεωρεί ότι περισσεύουν. Αυτά που περισσεύουν είναι ό,τι μας τονώνει το ηθικό και μας κάνει υπερήφανους για το έθνος μας. Αυτά που δεν περισσεύουν είναι ο Φίλης, τα γεμιστά της Φωτίου, τα γκρεκάνικα του Τσακαλώτου, το βλέμμα του Δρίτσα και τα «κόπι πάστε» του Πολάκη.

Ο Φίλης που, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν περισσεύει αποφάσισε να «κλαδέψει» άγρια το δέντρο της Ιστορίας μας - με απώτερο σκοπό να το ξεράνει. Οπως αποκάλυψε η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, πλέον θα διδάσκονται συνοπτικά και δεν θα εξετάζονται στην Α' Λυκείου τα εξής κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, η σημασία των Περσικών Πολέμων, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, ο Φίλιππος Β' και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.

Αναμενόμενη η απόφαση. Η άγνοια και ο αφελληνισμός μπορούν να βοηθήσουν την τσίπρειο ομήγυρη να παρατείνει τον κυβερνητικό βίο της, να συνάψει ακόμα πιο σκληρά Μνημόνια με τους Γερμανούς και να ξεπουλήσει για αναρίθμητους αιώνες την γην και το ύδωρ της Ελλάδος.
Οι Φίληδες δεν θα ξαναδούν υπουργεία όταν οι Ελληνες μάθουν την Ιστορία τους και διδαχθούν από το παρελθόν τους.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου