Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Το ντεκολτέ της Όλγας στην κυβέρνηση.

Όπως όλοι προβλέπουν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται με το ένα πόδι στην κυβέρνηση. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν δεν υπήρχε το ντεκολτέ της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, το οποίο και κατ’ ουσίαν θα κυβερνήσει.

Φυσικά δεν μας απασχολεί το (μάλλον τέλειο απ’ όσο μαντεύουμε) στήθος της Κρητικοπούλας αυτής, ούτε και η ανθρώπινη-γυναικεία υπόστασή της, αλλά ούτε και η προσωπικότητά της. Να τα χαίρεται όλα, να τα χαιρόμαστε κι εμείς (κυρίως το πρώτο).

Το θέμα μας είναι οι ενδυματολογικές της επιλογές.

Κι επειδή περί γούστου δεν χωρούν συζητήσεις, ενώ περί μόδας πρέπει να δηλώσω άσχετος, ας ασχοληθούμε με τον συμβολισμό τους.

Έχουν κατά κόρον δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, φωτογραφίες της κυρίας Κεφαλογιάννη από τις συναντήσεις της με διαφόρους επισήμους στο πλαίσιο των θεσμικών της ρόλων. Οι πλέον χαρακτηριστικές είναι δύο: εκείνη με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κι εκείνη με την ηγεσία μουσουλμανικού κράτους. Δεν θα τις αναδημοσιεύσω εδώ, μπορείτε να τις βρείτε εύκολα με σύντομη αναζήτηση σε κάποια διαδικτυακή μηχανή.

Εν ολίγοις: σέξυ ντεκολτέ στην πρώτη, καλυμμένα τα πάντα πλην προσώπου στη δεύτερη.

Αυτή είναι και η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή θα είναι και η πολιτική της.

Σε όσους αδημονούν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση προτείνω να προσγειωθούν ή, καλύτερα, να μην απογειωθούν καθόλου: έρχονται χειρότερα.

Θα φύγουν οι ψευτοαριστεροί και θα έρθουν οι ψευτοπατριώτες.

Θα πλακώσει ο εσμός σογιών (Καραμανλήδων, Μητσοτάκηδων, ΚεφαλοΒαρδινογιάννηδων, Βαρβιτσιώτηδων) με κραυγές Γεωργιάδηδων και Βορίδηδων και ψιθύρους Τζιτζικωσταίων, Σταμάτηδων και Γκιουλέκηδων.

Είναι απλό τι θα συμβεί: όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μοσχοαναθρεμμένοι βουτυράτοι, οι σπουδαγμένοι στα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, κλώνοι των πατεράδων και των δασκάλων τους, θα αναλάβουν (και πάλι) να μας σώσουν χρησιμοποιώντας την ίδια θανατηφόρα συνταγή ανύπαρκτου δανεικού χρήματος, ενώ για εσωτερική κατανάλωση θα εξαργυρώνουν ληγμένα και πλαστά πατριωτικά ομόλογα.

Να μην γελιέται κανείς. Η Ν.Δ θα εφαρμόσει πλήρως και απαρέγκλιτα το νεοταξικό πακέτο: ληστρικό καπιταλισμό από τη μια, εθνική μειοδοσία, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, γκέι κουλτούρα από την άλλη. Με τις απαραίτητες βέβαια εθνικοπατριωτικές πινελιές από καιρού εις καιρόν, ώστε οι ψηφοφόροι της να αποκοιμούνται με την εντύπωση ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».

Συγκαλυμμένος αλλά σαφής πατριωτικός αισθησιασμός στο εσωτερικό, εξαφανισμένος κάτω από αντιαισθητική μαύρη μαντήλα ενώπιον των αφεντικών του εξωτερικού.

Ακριβώς όπως το ντεκολτέ της Όλγας.

aristidisdikaios.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου