Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η πάταξη της δηλωμένης εργασίας

Ο Τσίπρας πρέπει να ζει στο εξωτερικό κι εδώ, μάλλον, έρχεται Σαββατοκύριακα, γιορτές και σχόλες για να κάνει δηλώσεις

Κ ουίζ-αστραπή. Βρείτε ποιος έκανε την ακόλουθη δήλωση και κερδίστε εκπτωτικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ αποπληρωτέο σε 667 δόσεις. Ιδού το επικό κείμενο:
«Η κυβέρνησή μας τα τελευταία δυο χρόνια, παρά την ασφυκτική επιτροπεία και τους εκβιασμούς, αγωνίζεται για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, έχοντας καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Δώσαμε με επιτυχία την πιο δύσκολη διαπραγματευτική μάχη με τους δανειστές μας, αυτή για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της εργασιακής κανονικότητας».

Ποιος να ήταν εκείνος που έδωσε τις μάχες εναντίον των εκβιαστών και κέρδισε; Τέτοιο γατόνι κάθε πόσα χρόνια γεννιέται; Ποιος να 'ναι, βρε, ο αητός; Ο Νέβιλ Τσάμπερλεν, που διαπραγματεύτηκε με τον Χίτλερ και απέσπασε συνθήκη ειρήνης, η οποία είχε αξία μικρότερη από μια λαδόκολλα φαγωμένης τυρόπιτας; Μήπως ήταν ο Περικλής των Αθηνών, που ξαλάφρωσε λίγο το συμμαχικό ταμείο για να χτίσει την Ακρόπολη; Μήπως αυτός που πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά του είναι ο Ντομένικο Σίλβιο, ο πρωτοσεβαστός δόγης της Βενετίας, που καμαρώνει για το χρυσόβουλο του 1082, με το οποίο οι Βυζαντινοί αναγνώριζαν εξωφρενικά προνόμια στους Βενετούς; Λάθος όλα. Αυτός που μίλησε και -δικαιότατα- υπερηφανεύτηκε για τη δύσκολη μεν, κερδισμένη δε διαπραγματευτική μάχη με τους δανειστές είναι το αϊδόνι της Βουλής, η λεβεντουριά της διπλωματίας και η βουνοκορφή της διανόησης άμα τε και της εργατιάς, ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Ολα τα παραπάνω τα λέει σε μια χώρα όπου ο μόνος εργαζόμενος που θα παραμείνει εργαζόμενος θα είναι ο Καρανίκας και άπαντες κάθονται και τον ακούν και κουνάνε την κεφαλή τους σαν τα κινέζικα σκυλάκια που βρίσκονται στα ταμπλό των αυτοκινήτων (για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι τώρα).

Μα, καλά, δεν βρίσκεται κάποιος να του πει ότι δεν έχει παταχθεί η αδήλωτη εργασία αλλά η δηλωμένη; Μάλλον υπήρχε, αλλά κι αυτός θα πήγε στα ξένα για να βρει καμιά δουλειά. Δηλωμένη και αξιοπρεπώς πληρωμένη.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου