Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Συλλεκτική γλίτσα στην Ηρώδου Αττικού

Στην ακριβότερη οδό της Ελλάδος δεν περνούν οι διακρίσεις: Οζει, ζέχνει, βρομάει, σαν τα δυσωδέστερα σημεία της πλατείας Ομονοίας

Η πρώτη εντύπωση μετράει. Καλώς ή κακώς, όταν πρόκειται κάποιος ή κάποια να εμφανιστεί στο πρώτο ραντεβού με το υποψήφιο αμόρε, ντύνεται και προετοιμάζεται με μεγαλύτερη επιμέλεια απ' όση έχουν όσοι εργάζονται σε πυρηνικό εργοστάσιο κατά τη διάρκεια εργασιών που μπορούν να επηρεάσουν τον αντιδραστήρα. Το αυτό ισχύει και στις ακροάσεις με τους «κεφαλοκυνηγούς», τους προσωπάρχες των επιχειρήσεων και όσους είναι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις.

Δεν μπορείς να πας σε συνάντηση για να βρεις δουλειά άλουστος, άπλυτος, φορώντας ρούχα με μπίχλα και στιβάδες απολιθωμένης βρόμας, τρύπες και τα συναφή - εκτός εάν πρόκειται για απασχόληση κομματόσκυλου, για την οποία δεν απαιτούνται άλλα προσόντα, πλην της χαμέρπειας, της κολακείας και της δουλοπρέπειας προς την αυτού λαμογιότητα, τον αρχηγό τον τρισαπαίσιο με το βδελυρό το επιτελείο του, το οποίο φιλοδοξεί να τον ξεπεράσει σε ιταμή κακότητα και δόλο.

Το πρώτο ραντεβού των ξένων με τους εκπροσώπους των θεσμών του ελληνικού κράτους είναι η οδός Ηρώδου Αττικού, η ακριβότερη και -θεωρητικά- καλύτερα φυλασσόμενη στην Ελλάδα. Σε αυτήν βρίσκονται και το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός μπαινοβγαίνουν στα μέγαρα - προφανώς, εποχούμενοι.

Αν βάδιζαν αυτή την οδό από το τέλος της, εκεί που τέμνεται από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα τους χτυπούσε στα ρουθούνια η μυρωδιά των ούρων. Θα έβλεπαν στο πεζοδρόμιο το στρώμα της γλίτσας, όπου έχουν κολλήσει σαπισμένα φύλλα και μυριάδες μικρά, ψόφια έντομα και διάφορα σκουπίδια.

Ισως η βρόμα και η αποφορά σ' αυτό το σημείο να μην είναι τίποτε άλλο παρά μια συμβολική «υπογραφή» του δημάρχου Καμίνη, το απότοκο της πολιτικής του. Ο βιολογικός χυλός που έχει κολλήσει σ' αυτό το «αξιοζήλευτο» κομμάτι της πρωτεύουσας είναι μια πρώτη εντύπωση, από την οποία δεν μπορείς να... γλιτώσεις. Η οσμή στο σημείο και η ολισθηρότητά του κυριαρχούν επί δικαίους και αδίκους. Οπως κάνει εδώ και δεκαετίες το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου