Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Λέμε "αντίο" στο υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της "Αριστεράς"

OK... Ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι αφελής. Ή άσχετος. Η πιεζόμενος ή εκβιαζόμενος να λέει ό,τι του λένε οι ...Γερμανοί ή οι εδώ εκπρόσωποί του, χωματουργοί, ή μεσάζοντες. Ή μπορεί να τον εκβιάζει η Γκαζπρόμ , ή οι 2-3 αεριάδες μας και τον αναγκάζουν να λέει ανοησίες. Ή μπορεί να είναι ειλικρινής και να πει ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση...

Αλλά μια ματιά στην Wikipedia (και μην μου πείτε ότι δεν την έχει δει, για να ...διορθώσει κανένα λάθος):


Μήπως δεν το βλέπετε; Να το σε ...φυσικό μέγεθος.


Έχουμε Υπουργό Κυβέρνησης που μάλλον βγάζει λεφτά από νομοθετικό έργο που εγκρίνει -- οι ταρίφες είναι Υπουργικές αποφάσεις που περνάνε από Βουλή... Πρόσφατα πέρασε μια ρύθμιση ο συνάδερφός του (ή να πω ο ...σύντροφός του;) ο κ. Σταθάκης. Γενναιόδωρες επιδοτήσεις παλαιάς κοπής, όταν όλη η "Ευρώπη" έχει πάει σε νέες, λιγότερο γενναιόδωρες -- και σε τουλάχιστον την Ισπανία, αναδρομικά (για να μην καταντήσουν σαν την Ελλάδα).

Και προφανώς δεν είμαι ο πρώτος που το παρατήρησε:

http://www.inewsgr.com/61/megales-biznes-me-xenous-sti-chalkidiki-i-agnosti-diadromi-tou-stergiou--pitsiorla-pou-exigei-polla-gia-tin-agapi-tou-apo-to-taiped-sta-idiotika-kefalaia.htm

"...μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην "Αριστερά" βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις...". ΔΕΝ με ενοχλούν οι ξενοδοχειακές επενδύσεις. "...Μαρίνα για 90 σκάφη για τους πλούσιους τουρίστες που θα λυπηθούν την καημένη Ελλάδα και θα αφήσουν τον οβολό τους για μια μερίδα τζατζίκι...". ΔΕΝ με ενοχλούν οι μαρίνες ή που οι πλούσιοι που θα έρχονται θα πληρώνουν μόνο για μια μερίδα τζατζίκι. "Αναπτυξιακό έργο; Πάρε μια επιδότηση!" Είμαι πολύ ...φιλελεύθερος για να μου αρέσουν οι επιδοτήσεις, αλλά αφού αυτό είναι το μοντέλο, το μόνο που σας εγγυώμαι είναι ότι είναι καταδικασμένο -- με τις επιδοτήσεις φτάσαμε εδώ που είμαστε. Αυτό που όμως με ενοχλεί είναι ότι ο κ. Πιτσιόρλας ίσως είναι σε θέση να επηρεάζει και να ελέγχει το πόσες επιδοτήσεις παίρνει, ή θα παίρνει. 100% μεμπτό, κατά την γνώμη μου.

Οι διαπλεκόμενοι δήθεν επιχειρηματίες είναι σημάδι της διαφθοράς. Όταν υπουργοποιούνται κιόλας, καιρός είναι ...παρακμιακό.

Θεώρησα τις απόψεις του ΓΑΠ στο θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης Απάτης βλακώδεις. Η εντύπωση ότι ήταν και λίγο Οικογενειακή Υπόθεση η Πράσινη Ανάπτυξη είναι ...κάτι άλλο, αλλά ας πούμε ότι ο ΓΑΠ ήταν από αυτούς που πέφτουν από το ποδήλατο (όταν βάζει το δάχτυλο στην αλυσίδα συναντά κακές παρέες).

Προς στιγμή μου φάνηκε ότι ο Σαμαράς δεν ήταν υπέρ της Πράσινης Απάτης. Αλλά ο ξάδερφός του μεγαλομέτοχος της Damco? Φάουλ (αφήνω κάτι γραφικούς Τομεάρχες, Υπουργούς ή τον ...Παπακωνσταντίνου), αλλά ας πούμε τον πίεζαν.

Το νεφελώδες κίνημα κατά των ΑΠΕ (ή για την ακρίβεια βΑΠΕ, ή μεγάλων αιολικών) και όχι μόνο, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Τσίπρας είπε για το Ελντοράντο των ΑΠΕ είπα μέσα μου -- δεν θα πω τι είπα μέσα μου. Αλλά δοκίμασα ελαφρυντικά όπως "άσε είναι άσχετος", ή τα λέει "επειδή έτσι του είπε κάποια Πρεσβεία". Ή το στιφτούνγκ που τον ...καθοδηγεί. Ή, "ναι, αλλά έβαλε λουλούδια στην Καισαριανή" (αν και αυτό ήταν μάλλον για το Ελντοράντο των περικοπών στις παροχές). Κύριε Πρωθυπουργέ: Οι ΑΠΕ είναι μια αποδεδειγμένα ακριβή αποτυχία, απάτη, μούφα, φόλα για ηλίθιους -- δια στόματος και με υπογραφή διαπρεπών και έγκριτων Γερμανών τουλάχιστον δύο από τους οποίους είναι του χώρου (ο ένας της Energiewende και ο άλλος της IRENA). Το Ελντοράντο των ΑΠΕ είναι για τους ΑΠΕτζήδες και έχετε έναν στο Υπουργικό σας συμβούλιο!

Οι ΑΠΕ είναι Ελντοράντο για τους ΑΠΕτζήδες και για τους Γερμανούς και Δανούς προμηθευτές εξοπλισμού, και τους Γάλλους και Ιταλούς εισπράκτορες με γενναία ποσοστά σε Έλληνες χωματουργούς και μεσάζοντες. Υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις, και τις επιδοτήσεις αυτές τις πληρώνουμε εμείς -- φαίνεται στα δελτία του ΛΑΓΗΕ -- έχοντας ξεπεράσει κάθε δήθεν υποχρέωσή μας. Η απάντηση της Κυβέρνησης σε ερώτηση του Καμμένου για το "πόσα γραμμάρια λιγνίτη ή κυβικά εκατοστά αέριο εξοικονομούμε τον χρόνο με τις εκατοντάδες εκατομμύρια ετήσιες επιδοτήσεις, ήταν σε περίληψη "τι μας ρωτάς τώρα, μηδέν αλλά μας αρέσει". Σάς αρέσει ή μήπως συμφέρει μερικούς εξ υμών?

ΠΟΙΟΙ πολίτες θα κερδίσουν από την δήθεν απελευθέρωση? Μήπως οι Γάλλοι που τους επιδοτούμε μέσω Edison και απ'ευθείας? Μήπως οι Ιταλοί της ΕΝΕΛ? Μήπως οι Γερμανοί της Enercon και οι Δανοί της Vestas? Μήπως οι διάφοροι μεσάζοντες που ξεπουλάνε την χώρα είτε κατ' επιταγήν των Γερμανών, είτε επειδή βολεύει τους Ρώσους?

Αν το έκανε Υπουργός του Σαμαρά ή του Κυριάκου θα ξεσηκωνόμαστε ή κάνω λάθος?

ΥΓ. Ακόμα κι αν δεν έχει κανένα όφελος από τον Ζάρακα ή το Μαυροβούνι ο άνθρωπος αυτός, το έχει ακούσει αυτό για την γυναίκα του Καίσαρα?

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου