Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Όποτε βαριέμαι να γράψω, διαβάζω energypress

Όποτε βαριέμαι να γράφω -- και τι να γράφω, εξ άλλου? Οι ΑΠΕ έχουν αποδειχθεί ότι είναι κάτι μεταξύ κοροϊδίας και αποτυχίας -- διαβάζω energypress και ξεβαριέμαι.

Με εξαίρεση τις σπάνιες αναρτήσεις για πραγματική ενέργεια, πρόκειται για απίθανη συλλογή μπουρδολογίας από κακόμοιρους με κοινό παρονομαστή το ΚΑΠΕ, τις ΑΠΕ, τους κυνηγούς επιδοτήσεων και τον Δόκτορα Παπαγαλίας και Ποίησης (διαβάστε τι έλεγε το 2001 -- και τι ήταν οι μετέπειτα "Πρόεδροι": κ. Νίκος Βασιλάκος, τεχνικός σύμβουλος του Ελληνικού Συνδέσμου Επενδυτών ΑΠΕ και αντιπρόεδρος του Ομίλου για τη Διάδοση των ΑΠΕ).

Αυτά είναι η "ενέργεια" στην Ελλάδα: Ο κλέψας του κλέψαντος και οι ριζοσπαστικοί οικωλόγοι που βλέπουν ...κλιματική αλλαγή στην τάπα του νερού μεταξύ Μάνδρας και Ελευσίνας.

"Ενημέρωση" από υπαλλήλους 2 χωματουργών, ενός αναμορφωμένου λαθρέμπορου και ενός πρύτανη μεσιτειών και, πίσω από αυτούς, την EDF (Edison) την ENEL, την Gaz de France και άλλους τέτοιους "επενδυτές".

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Αν υπάρχει ανθρωπογενής αιτία σε κάτι πρόσφατο, δεν φαίνεται σε στοιχεία και μετρήσεις -- αντιθέτως, φαίνεται μια χαρά η ηλιακή δραστηριότητα! Αν το ανθρωπογενές CO2 (ναι, υπάρχει ανθρωπογενές CO2) έχει σχέση με κάποια κλιματική αλλαγή, τα αιολικά και οι ΑΠΕ, γενικά, ΔΕΝ μειώνουν κανένα CO2. Μετρημένα.

Το μόνο που κάνουν οι ΑΠΕ είναι να ακριβαίνουν το ρεύμα και να ταϊζουν ...αέργους και παπαρολόγους. Και, φυσικά, συντηρούν Γερμανούς και Δανούς εξαγωγείς και επιδοτούν κάτι Γαλλικά και Ιταλικά μονοπώλια αερίου και ρεύματος. Τουλάχιστον €1,5 δις ετησίως, πεταμένα λεφτά. Το 80% πάει έξω. Το υπόλοιπο το μοιράζεται η ντόπια παρέα. ΑΥΤΗ είναι η "έξυπνη" αγορά ενέργειας.

Το νέο ενεργειακό περιβάλλον είναι ότι θα πληρώνουμε για να μην έχουμε ρεύμα και θα ενημερωνόμαστε από τον πλασιέ.

Τα λαμόγια είναι αθάνατα. Τα συντηρεί η λαμογιά τους. Και εμείς, οι ηλίθιοι, που τους ανεχόμαστε και τους πληρώνουμε.

Δεν τους άρεσε που είπα ότι οι χωματόδρομοι και τα χωματουργικά για αιολικά πάνω από την Μάνδρα μάλλον συνέβαλαν στην πολλή λάσπη που κατέβασε η βροχή... Προφανώς δεν τους άρεσε όταν ο Δήμαρχος στα Δερβενοχώρια είπε ότι η περιοχή κατακάηκε για να μπούνε αιολικά...

https://www.eike-klima-energie.eu/2017/12/06/30-jahre-spaeter-und-alarmisten-prognostizieren-immer-noch-die-apokalypse/

http://www.sueddeutsche.de/bayern/atomausstieg-wirtschaft-kritisiert-energiewende-1.3779189

Bavarian industry Change in energy policy is a disaster

https://www.investors.com/politics/editorials/the-un-admits-that-the-paris-climate-deal-was-a-fraud/

Κανένα energypress και καμία Ναυτεμπορική δεν πρόκειται καν να αναφέρει τις καθημερινές ειδήσεις... Αλλά αν κρίνω πόσο γρήγορα ανέβηκαν στο top 10 των αναρτήσεών μου, από το 2010, οι πρόσφατες, εσείς τουλάχιστον, διαβάζετε, και σας ευχαριστώ για αυτό.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου