Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ξύπνησε από το κώμα, μόλις δώρισαν τα όργανά του

Παγκόσμια αίσθηση και συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 13χρονου που είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά τραύματα σε ατύχημα και ανέκτησε τις αισθήσεις του λίγο αφού οι γονείς του υπέγραψαν τα έγγραφα δωρεάς των οργάνων του.

Ο νεαρός από την Αλαμπάμα είχε χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του όταν καρότσα πάνω στην οποία είχε ανέβει αναποδογύρισε και τον χτύπησε.

«Χτύπησα στο τσιμέντο και μετά το τρέιλερ προσγειώθηκε πάνω στο κεφάλι μου. Μετά από αυτό δε θυμάμαι τίποτα», δήλωσε το αγόρι. Οπως αναφέρει ο ΑΝτ1, το παιδί υπέστη πολλές και βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι ακόμα και αν συνέλθει, δε θα είναι ποτέ το ίδιο.

Η μητέρα του υπέγραψε τα χαρτιά της δωρεάς των οργάνων του, όταν έμαθε ότι ήταν συμβατά με τα όργανα που χρειάζονταν πέντε άλλα παιδιά. Όπως περιέγραψε η ίδια, εκπρόσωπος της οργάνωσης για τη δωρεά τους βρήκε στο νοσοκομείο και τους είπε ότι τα όργανα του γιου τους θα έσωζαν τις ζωές πέντε παιδιών.

Μία μέρα προτού ο 13χρονος μπει στη μηχανική υποστήριξη έδωσε τα πρώτα σημάδια ανάνηψης και σιγά σιγά άρχισε να επανακτά τις αισθήσεις του.

«Την επόμενε μέρα επρόκειτο να γίνει η τελευταία εξέταση στον εγκέφαλό του και να οριστεί ο χρόνος θανάτου του, όταν όμως εξέπεμψε σημάδια ζωής ακυρώσαμε τις εξετάσεις», περιγράφει η μητέρα του. Το παιδί είναι αντιμέτωπο με νευρόπονους και σύντομα θα υποβληθεί σε επέμβαση για τη συγκόλληση του κρανίου του, όμως καθημερινά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Από εκεί που ο εγκέφαλός του δεν είχε σημάδια ζωής, τώρα περπατά, μιλά, διαβάζει, κάνει ακόμα και ασκήσεις μαθηματικών. Είναι θαύμα», λέει η μητέρα του. Ο ίδιος ο μικρός θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια του κώματός του βρισκόταν στον παράδεισο.

«Ήμουν σε ένα ανοιχτό λιβάδι και περπατούσα ευθεία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση εκτός του Θεού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ακόμα και οι γιατροί το παραδέχθηκαν», δήλωσε το παιδί. Οι γονείς άρχισαν ήδη έρανο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων για την επέμβασή του χρήματα και το ποσό των 4000 δολαρίων που χρειάζονται, συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες μέρες.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου