Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

H Elite της Lotus και σε υβριδικό!

Το νέο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας αναμένεται να είναι το πρώτο υβριδικό υψηλών επιδόσεων και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματισθεί για την άνοιξη του 2014. Μέχρι τότε πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας αλλά η Elite σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο V8 κινητήρας των 5,0 lt θα προέρχεται από την Toyota και θα τοποθετείται στον εμπρός άξονα με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Η ισχύς του θα φτάνει τους 620 PS και σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h θα πετυχαίνεται το πολύ σε 3,7 sec ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 315 km/h. Εκτός όμως από την συμβατική έκδοση η Elite θα παραχθεί και σε υβριδική που θα εξοπλίζεται με το σύστημα KERS (το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, γνωστό από την F1). Για την υβριδική Elite δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αλλά οι Βρετανοί μιλούν για μία σοφιστικέ μετάδοση (κιβώτιο) που θα συνδυάζει μικρούς ηλεκτροκινητήρες
Σχετικά με το αμάξωμα οι διαστάσεις του φτάνουν τα 4,6 μέτρα σε μήκος, τα 1,9 σε πλάτος και τα 1,32 σε ύψος. Φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό δεν έχουν για την ώρα δημοσιευθεί αλλά είναι γνωστό πως θα υπάρχει διάταξη για τέσσερις συνολικά επιβάτες (2+2). Παρόλο πάντως που η Elite θα κυκλοφορήσει στους δρόμους σε περίπου τέσσερα χρόνια η Lotus σε μία κίνηση εντυπωσιασμού ανακοίνωσε πως οι τιμές θα ξεκινούν από τις 115.000 στερλίνες.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/?aid=81832

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου