Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η χαρά για τους Πράσινους φόρους

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν χαίρονται όταν τους φορολογούν. «Αχ, Κύριε, βάλτε μου έναν φόρο». Οι Πράσινοι άνθρωποι, αντιθέτως, ηδονίζονται με φόρους. Και ο λόγος είναι απλός: Οι Πράσινοι είναι οι Ορουελιανοί Νεοσοσιαλιστές, που ζούνε από τους φόρους, και σπεύδουν να πούνε «για το καλό σας είναι, θα σας αρέσουν». Και πίσω από ποιόν κρύβονται οι Μπιρμπιλάνθρωποι και οι Νεοσοσιαληστές; Από το …Μνημόνιο! Πάρε λίγο καταναγκασμό, είναι σαν «αντιπαροχή», κάνει καλό...

Όποτε θέλετε να δείτε Ορουελιανή Πράσινη προπαγάνδα, και Newspeak όλες οι ιστοσελίδες με πράσινο λαδί-λαχανί-φλουό ντεκόρ και μπλέ ουρανούς είναι για σας. Ένα καλό παράδειγμα για εξάσκηση, πλην του κλασσικού της ΕΛΕΤΑΕΝ, είναι ό,τι έχει την λέξη eco, π.χ, econews. Έχει γεμίσει ο τόπος από πρόθυμους εισπράκτορες των φόρων σας. Διαβάστε την γλώσσα και τα επιχειρήματα, και θα μάθετε να τους αναγνωρίζετε από την ομιλία και την γραφή. Όοοολοι για το δικό σας καλό σας φορολογούν.

Και κάθε παράγραφος έχει και από ένα ορουελιανό ψέμα: «Ενέργεια: οι ΑΠΕ εκτοπίζουν τα ορυκτά καύσιμα». Η λέξη «εκτοπίζει» σε εισαγωγικά. Φυσικά και δεν εκτοπίζει. Παγκοσμίως, μόνο το 2% της ενέργειας είναι από ΑΠΕ και η μόνη ενέργεια από ΑΠΕ (που φαίνεται στον ενεργειακό χάρτη) είναι τα υδροηλεκτρικά. Άλλη η σημασία της λέξης «εκτοπίζω» και άλλη της λέξης ««εκτοπίζω»».

Και προσέξτε, παρακαλώ, το έντεχνο ψέμα της πράσινης διαφήμισης: «Το 60% της νέας εγκατεστημένης ισχύος». Βρε πράσινα παπαγαλάκια, ο δυτικός κόσμος είναι σε ύφεση, ΔΕΝ βάζει νέα ισχύ, μία πορδή, με το συμπάθειο, εάν συλλέξετε, μετράει στα ποσοστά. Σε πραγματικούς αριθμούς, ούτε που φαίνεται, άσχετο εάν …όζει.

Και επειδή θέλουν να σας δώσουν δάνειο για να αγοράσετε τα φωτοβολταϊκά τους, θερμά παρακαλώ, μην βάζετε προσημειώσεις στο ακίνητό σας. Το γράφημα (κλικ για μεγέθυνση) με την παγκόσμια ενεργειακή χρήση είναι από εδώ. Η βιομάζα που βλέπετε είναι οι φτωχοί του κόσμου που ζεσταίνονται και μαγειρεύουν με ξύλα. Το 2% από τα υδροηλεκτρικά, καλό είναι, αλλά ούτε που φαίνεται. Ποιός εκτοπίζει τί;

Δεν έχω την δύναμη των ΜΜΕ... διαδώστε παρακαλώ στους φίλους να προσέχουν την λέξη eco... Έχει νέα υπονοούμενα.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου