Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ΜΚΟ του Καντάφι

Μετά την παραίτηση του Πρυτάνεως του London School of Economics, υπάρχει τουλάχιστον θέμα ηθικής τάξεως, αναφορικά με τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη ….διάσημη πλέον ΜΚΟ, της οποίας προήδρευε ο υιός Καντάφι.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα παριστάνοντας τον ανίδεο και ο τύπος δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν υπάρχει θέμα.

Έχει υποχρέωση όχι μόνο για να διασώσει το προσωπικό του κύρος, αλλά πρωτίστως την αξιοπιστία της χώρας, να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου. Γιατί αν δε εξηγήσει επαρκώς θα του τίθενται τα ερωτήματα αυτά από κακόπιστους και ενδεχομένως υποβολιμαίους δημοσιογράφους στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Και δεν θα είναι καλό για κανέναν:

Τα ερωτήματα:

Γιατί ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος;

Ποιο σκοπό εξυπηρετούσε η συμμετοχή του;

Είχε κάποιες συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Ποια ήταν η προσφορά του, με άλλα λόγια τι έκανε, όλο αυτό το διάστημα που συμμετείχε στο Δ.Σ.

Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό του ότι συμμετείχε στο Ίδρυμα Καντάφι;

Οι θέσεις σε τέτοια Ιδρύματα είναι αμειβόμενες. Ο κ. Παπανδρέου δεν έλαβε καμιά αμοιβή ή δωρεά, ή χορηγία, από το Ίδρυμα Καντάφι;

Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί ο Πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά μόνο όταν πήρε διαστάσεις η εξέγερση των Λίβυων σε βάρος του σημερινού καθεστώτος.

Γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταδικάσει απερίφραστα τις μεθόδους καταστολής του Καντάφι εναντίον του εξεγερμένου λαού τους;

Προς τι η συνεχιζόμενη σιωπή του, μια στάση που αναμφίβολα εκθέτει τη χώρα.

Δεν νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα αυτά;

Αδέξιος Δεξιός

http://www.antinews.gr/2011/03/06/89360/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου