Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οι σχέσεις με τον Γιώργο “έκαψαν” τον Ντερβίς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Προτού η Ευρώπη καταλήξει σύσσωμη στη στήριξη και προώθηση της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το όνομα του Τούρκου Κεμάλ Ντερβίς ήταν εκείνο που ακουγόταν… πιο δυνατά.

Οι «New York Times» ωστόσο επέλεξαν με τη σημερινή τους έκδοση να απογυμνώσουν μια δυνητική υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς από τις όποιες πιθανότητες και ελπίδες είχαν απομείνει στον άλλοτε υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, ο οποίος είχε συμβάλλει στην υπέρβαση των δημοσιονομικών αδιεξόδων της πατρίδας του, πριν από μια δεκαετία.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα λοιπόν, επικαλείται τις φιλικές σχέσεις του Κεμάλ Ντερβίς με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να επιχειρηματολογήσει περί της ακαταλληλότητας του Τούρκου για τη θέση στο ΔΝΤ.

«Ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον οποίο συμβουλεύει ανεπισήμως τα δυο τελευταία χρόνια», αναφέρει η εφημερίδα, που δεν παραλείπει να αναδείξει και «ροζ» ιστορίες από το παρελθόν του Κεμάλ Ντερβίς, επιχειρώντας έναν μάλλον άκομψο παραλληλισμό με τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου