Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η παριετάρια, κοινώς περδικάκι και οι αλλεργίες

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Δήμαρχος και για τα ιατρικά; Κι όμως εδώ μπορεί να βοηθήσει περισσότερο κι απ΄ τους γιατρούς: Η Ιατρική επιστήμη έχει εξακριβώσει ότι 50 στα εκατό περιστατικά αλλεργίας προκαλούνται από ένα χορταράκι που ονομάζεται παριετάρια, κοινώς περδικάκι, και φύεται παντού, στις σχισμές των τοίχων, στα πεζοδρόμια, στις πρασιές παντού. Αφήνει ένα αδιόρατο χνούδι και προκαλεί την αλλεργία, ιδίως στα παιδιά προκαλεί το παιδικό άσθμα.
Αλλόφρονες οι γονείς βλέποντας τα παιδιά τους να μην μπορούν να αναπνεύσουν τρέχουν στους γιατρούς και στα νοσοκομεία, τις νύχτες.
Είναι δύσκολο να το ξεπατωθεί αυτό το χορταράκι;

Ο κ. Δήμαρχος έκανε έκκληση να συνδράμουν οι δημότες στην καθαριότητα της πόλης, γιατί το προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί. Καλώς έπραξε. Αλλά ποιος θα δώσει τις κατευθύνσεις, την ενημέρωση, την καθοδήγηση;

Πενήντα ελάφια με αρχηγό ένα λιοντάρι είναι δυνατότερα από πενήντα λιοντάρια με αρχηγό ένα ελάφι. Η Ελλάδα από άποψη πολιτικής ηγεσίας είναι τώρα ένα κοπάδι από λιοντάρια με αρχηγό ένα ελάφι.

Ο κ. Δήμαρχος μαζί με τις τόσες άλλες σκοτούρες, αξίζει να ενδιαφερθεί γι΄ αυτό το θέμα, που θα ανακουφίσει πολλούς δημότες του. Ας ενημερωθούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας και οι δημότες να ξεβοτανίσουν τις πρασιές. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τη φωτογραφία του φυτού, αν και είναι τόσο γνωστό σε όλους.

http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/06/blog-post_7914.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου