Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αμάν αυτά τα φακελάκια

Αυτές τις ημέρες ήμουν στη Γερμανία και θέλησα να κάνω ένα Ιατρικό chek up. Όταν τελείωσε η εξέταση, ζήτησα από την Γραμματέα του Γιατρού να πληρώσω την εξέταση. Η απάντηση ήταν, ότι, θα μου έστελναν τον λογαριασμό να τον πληρώσω στην Τράπεζα. Παρεκάλεσα τον ίδιο τον Γιατρό να πληρώσω στο Ιατρείο του, γιατί σε 2 ημέρες θά επέστρεφα στην Ελλάδα. Στάθηκε όμως αδύνατο να δεχθή, να πληρωθή με μετρητά. Έτσι άφησα την διεύθυνση φίλων μου για τον λογαριασμό.

Πράγματι μετά ένα μήνα περίπου ήρθε ο λογαριασμός του Γιατρού, με τον Κωδικό του Τραπεζικού του λογαριασμού.

Εδώ στην Ελλάδα πού οργιάζουν τα Φακελάκια, ορισμένων, ίσως πολύ λίγων μεγαλογιατρών, με τους χοντρούς Τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθή κάτι ανάλογο. Είναι θέμα αγνοίας της εκτελεστικής εξουσίας ? Είναι θέμα του ελεεινού πολιτικού κόστους, για να μη δυσαρεστηθή μία πολιτική πελατεία? Τι να υποθέση κανείς. Μιζέρια παντού. Για να μη πούμε και για τις συναλλαγές, τόσα με απόδειξη, και τόσα χωρίς απόδειξη....

Και αυτοί οι λίγοι ίσως, μεγαλογιατροί, έχουν δώσει και αυτοί τον Όρκο του Ιπποκράτη - "Να χρησιμοποιώ την θεραπεία για να βοηθήσω, κατά την δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω" (πού σημαίνει να μή εκμεταλλευτώ την υγεία και την τσέπη των ασθενών)

Όμως δεν είναι όλα έτσι, Αυτές είναι οί λίγες εξαιρέσεις πού αμαυρώνουν το λειτούργημα των πολλών Ιατρών. Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλοί καλοί Γιατροί, πού πάνω από όλα φροντίζουν για την θεραπεία των ασθενών και μόνο.

Ένα παράδειγμα. Στο Google υπάρχει ένα όνομα, Αυξέντιος Καλαγκός, ο Γιατρός των φτωχών παιδιών.

Τά τελευταία ένδεκα χρόνια έχει δώσει Ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο πού ξανα¬γεννήθηκε στί χείλη τους.

Τι γίνεται όμως, με τά φακελάκια, στις Εφορίες, τις πολεοδομίες, τά τελωνεία, και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες ων ούκ έστι αριθμός.

Ρώτησα, στη Γερμανία, μία γνωστή μου, Ανώτερη Υπάλληλο Εφορίας, τι γίνεται εκεί με τά φακελάκια. Η απάντηση ήταν. Αν κάποιος το κάνει, και τον πιάσουν, θα βγή από τη φυλακή χωρίς μαλλιά και χωρίς δόντια. Εδώ όμως τι γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις? Απλά εδώ επεμβαίνουν οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές και η υπόθεση μπαίνει στο Αρχείο.

Ώστε στη Γερμανία είναι όλα αγγελικά? Όχι βέβαια, Κάθε άλλο. Στη Γερμανία απλά εφαρμόζονται - και μάλιστα αυστηρά - οί εσωτερικοί Νόμοι, προς τους πολίτες. Άλλο η συμπεριφορά των αμαρτωλών και διεφθαρμένων Γερμανικών, Εταιρειών τύπου SIEMENS, κ.λ.π.

Και είναι να απορεί κανείς πώς αυτοί πού αιματοκύλισαν τον κόσμο με το τρίτο Ράιχ. Κατόρθωσαν πάλι, με το τέταρτο Ράιχ, να κυβερνούν σήμερα την Ευρώπη. Να την εκμεταλλεύονται, και να μη έχουν κάν, καταβάλει ούτε τις επιδικασθείσες πολεμικές αποζημιώσεις για τά απάνθρωπα εγκλήματα των Πατεράδων τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου