Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Κόκκινο" από Μόσχα σε Αθήνα για πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Η Ρωσία δεν πρόκειται να προσφέρει εναέρια μέσα στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των πυρκαγιών που σαρώνουν την χώρα, αντίθετα με ότι έκανε μέχρι τώρα, όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Αυτό μεταδίδεται από την ρωσική πρωτεύσουσα και ως επίσημο αιτιολογικό αναφέρεται ότι "Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην Ρωσία σε πυροσβεστικά αεροσκάφη και χρειαζόμαστε όλα τα Beriev Be-200, αλλά και τα άλλα εναέρια μέσα. Άλλωστε ούτε η Ελλάδα, μας έχει ζητήσει εγκαίρως να της διαθέσουμε πυροσβεστικά εναέρια μέσα για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας". Έτσι εφέτος δεν θα δούμε στους ελληνικούς ουρανούς τον "ήρωα" του 2007 το Beriev Be-200, το οποίο είχε σώσει, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους με το τεράστιο φορτίο νερού που μετέφερε.

Αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού: Στις "παγωμένες" ελληνορωσικές σχέσεις που βέβαια δεν ξεπάγωσαν από τη τηλέφωνο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στον ομόλογό του Β.Πούτιν την επαύριο των αποκαλύψεων για το άσχημο κλίμα που είχε επικρατήσει μεταξύ της ρωσικής ηγεσίας για την συμπεριφορά Παπανδρέου στο ταξίδι του στην Μόσχα το 2010.

Το αστείο είναι ότι η Ελλάδα ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αποστολή από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα πυροσβεστικών αεροσκαφών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον Έβρο. Θετικά απάντησαν Γαλλία και Ισπανία που στέλνουν συνολικά τέσσερα CL-415. Τα δυο γαλλικά αεροσκάφη αναμένονταν στην Ελλάδα σήμερα το πρωί.

Άρα υπάρχει συγκεκριμένη και μεγάλη ανάγκη σε πυροσβεστικά, απλά η χώρα πληρώνει και στο τομέα της πολιτικής προστασίας την αρνητική πολιτική που ακολουθήθηκε από τη νυν κυβέρνηση έναντι της Μόσχας

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως στην Αττική, στην Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Φθιώτιδα, στην Κόρινθο, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Λακωνία, στην Μεσσηνία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Μύκονο, στη Σύρο, στην Κύθνο, στην Μήλο, στη Νάξο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στην Πρέβεζα, στη Λήμνο, στην Λέσβο, στη Χίο και στον Έβρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου