Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Από την Πράσινες Αρλούμπες στην Γερμανική Άλωση


Θα σας κουράσω σήμερα... Από το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί είναι πίσω από όλη την Πρασινάδα, που με ενοχλεί από μόνο του, έχω φτάσει σε αυτό που θεωρώ προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της χώρας μου – και 1) δεν μου αρέσει καθόλου και 2) αναρωτιέμαι εάν υπάρχει καν περιθώριο αντίδρασης, έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα.

Τι κάθομαι και γράφω εδώ και ενάμιση χρόνο… Γράφω υπέρ του προφανούς. Επιχειρηματολογώ ότι 1+1 = 2 (στο κοινό σύστημα αριθμητικής μας). Ισχυρίζομαι ότι η φυσική και η κοινή λογική δεν άλλαξαν επειδή έπεσε το Τείχος και επανενώθηκαν οι Γερμανίες. Και όμως...

Με έκπληξη και επιφύλαξη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλη η μπουρδολογία για Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή και ΑΠΕ και Πράσινη Ανάπτυξη είναι ένα εξαιρετικά καλοστημένο Γερμανικό business plan, το έθεσα σαν υπόθεση εργασίας πάνω στην οποία προσπάθησα και προσπαθώ να βρω λάθη, τρύπες και αντιφάσεις. Και αν και ακούγεται τραβηγμένο, δεν βρήκα. Μου επεσήμαναν διάφοροι κυρίως Αμερικάνοι και Καναδοί ότι δεν είναι μόνο Γερμανοί, αλλά έχει και Ισπανούς και Σκανδιναβούς και Άγγλους η άσκηση, βασικά μερικές οικογένειες Ευρωπαίων πλουσίων. Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να καταρρίψω την υπόθεση εργασίας ότι ο σχεδιασμός, η εκτέλεση και ο έλεγχος είναι made in Germany (και όλες οι σχετικές αναρτήσεις μου είναι εδώ). Ένα θαυμάσιο σχήμα για να χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους (και τις ρετσινιές, κυρίως του Β’ ΠΠ), για μία σύγχρονη νέο-ιμπεριαλιστική επικράτηση σε αυτό που ιστορικά θεωρούν ζωτικό τους χώρο, και που μεταφράζεται σε εξαγωγές, και εισπράξεις, σε προβλέψιμη βάση, από ενεργειακά κυρίως δίκτυα. Και όλα με την επίφαση ότι το κάνουν για το καλό του κόσμου. «Making money while doing good». Και όπου χρειάζονταν νόμοι, οι αχυράνθρωποι της ΕΕ δεν είχαν πρόβλημα να τους παρουσιάσουν σαν «Ευρωπαϊκούς» (εξ ού και ο Γίγαντας Μπαρόζο και ο Τιτάνας Βαν Ρομπουϊ). Όχι μόνο το τύλιξαν σε ένα οικολογικό περίβλημα το εγχείρημά τους, αλλά όλη η γραφειοκρατία της ΕΕ και στρατιές αχυρανθρώπων είναι μέρος της άσκησης.

H Φουκουσίμα πρέπει να τους έκανε κομματάκι άνω κάτω, τους Γερμανούς, αφού έπεσαν και οι ίδιοι στην Πράσινη Παγίδα τους (τον όρο eco-trap τον διάβασα μάλιστα στο Spiegel). Θα κλείσουν, λένε, τα πυρηνικά τους, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 20% της ηλεκτροδότησής τους. Θα τα υποκαταστήσουν με ΑΠΕ και υδροηλεκτρικά και ηλιακούς Πύργους Βαβέλ στην Βόρεια Αφρική και την …Ελλάδα. ΔΕΝ τους πιστεύω και μην τους πιστεύετε. Το ρεύμα δεν μεταφέρεται εύκολα, οι γραμμές είναι πανάκριβες και ΔΕΝ συμφέρει να χτίσεις γραμμές υψηλής τάσης για να μεταφέρεις ρεύμα που παράγεις 5,6,7,8 ώρες την ημέρα. Ούτε από την Κρήτη στην Γερμανία, ούτε από το Τομπρούκ στην Γερμανία. Βέβαια, αν μας πείσουν να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ τα καλώδια, και ΕΜΕΙΣ με τα €400 ή τα €100 την μεγαβατώρα τα φωτοβολταϊκά ή τα αιολικά που ΑΥΤΟΙ εξάγουν, θα μειώσουμε εμείς τις απαιτήσεις μας, θα ζούμε τίμια και πολύ φτωχά, αυτοί θα εξάγουν σαβούρες και εμείς θα ζητάμε λιγότερο αέριο, ή πετρέλαιο ή ο,τιδήποτε. Και επειδή η διαχείριση του δικτύου θα είναι πολύ δύσκολη με την στοχαστικότητα του αέρα και του ήλιου, θα τους πληρώσουμε να το διαχειρίζονται. Και θα τους πληρώσουμε για να πάρουν τα υδροηλεκτρικά μας και να μας πουλήσουν know-how για αντλησιοταμίευση. Ή εάν δεν φτάνουν τα λεφτά για τις σαβούρες που θα αγοράζουμε, θα συμβιβαστούν με γη, νησιά, ανρθρώπους και ό,τι άλλο έχουμε να ξεπουλήσουμε. Και όχι μόνο εμείς, αλλά όποιο κορόϊδο ή όποιο φουκαρά πέσει στα νύχια τους. Εξαιρετική δουλειά, και η ύφεση και η κρίση είναι μία χαρά βοήθεια στα σχέδια τους.. Και απόδειξη το όψιμο ενδιαφέρον τους για εμάς τώρα που έχουμε φαλιρίσει χωρίς να το λέμε.

Σας ζαλίζω με το θέμα, αλλά το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, για εμάς, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, ελέω σοσιαληστών (made in Germany) Πασόκων και της συμπαθούς τάξης των χαχόλων που έφτιαξαν από το 1981 και μετά.

Η κατάσταση είναι η εξής: Μετά 2 χρόνια Πασοκικής και ΓΑΠικής ανωμαλίας, φαλιρίσαμε και το κάναμε αφού βεβαιώθηκαν οι Πασόκοι και οι ΓΑΠικοί ότι μηδενίσαμε την αξία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου είχαμε, ώστε ο Ευρωπαίος «επενδυτής» να το πάρει …τσάμπα. Και τι θέλουν οι «Ευρωπαίοι» επενδυτές; Τα λιμάνια, το δίκτυο των σιδηροδρόμων, του νερού, του ρεύματος, τους δρόμους. Εύκολα έσοδα για αυτούς, ανελαστικά έξοδα για εμάς και, εκτός από θέρετρο για τους συνταξιούχους τους, ένα λιθαράκι στο σχέδιό τους για πρόσβαση είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Βόρεια Αφρική. Μα δεν σας θυμίζει κάτι;

Και να επισημάνω, ότι σαν «επενδυτές», οι Γερμανοί δεν βάζουν λεφτά, βγάζουν λεφτά. Η Deutsche Telecom το φυσάει και δεν κρυώνει που έδωσε λεφτά για να πάρει τον έλεγχο του 100% του ΟΤΕ αγοράζοντας το 20%. H Krupp είναι έξω φρενών που έπρεπε να πληρώσει για την HDW αφού αυτή είχε τον Σκαραμαγκά και τα συμβόλαια για τα υποβρύχια. (και σιγά μην πληρώσει η Krupp για το προνόμιο να την επιδοτούμε μέσω Λάρκο, από την οποία παίρνει πρώτες ύλες!

Ο ΟΣΕ; Απαγορεύεται σε Ρώσους να ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ (θέλει τον έλεγχο η DB ή η Σένκερ και τις προμήθειες υλικού τίποτα Γαλλικές θυγατρικές της …Ζήμενς. Με την Ολυμπιακή Αεροπορία καθάρισαν. Έφτιαξαν νέο μέλος της Star Alliance να τροφοδοτεί τα hubs στο Μόναχο και την Φραγκφούρτη για να είναι πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα η Λουφτχάνσα (που έτσι πήρε το πτητικό έργο χωρίς να δώσει φράγκο). Βέβαια, η Aegean δεν το βλέπει έτσι, αλλά το συμπέρασμα αυτό είναι, αλλά να θυμίσω πόσοι έβριζαν την παλιά Ολυμπιακή. Το Αεροδρόμιο; Μικρογραφία μικρού επαρχιακού αεροδρομίου της τέως Α. Γερμανίας, και το πληρώσαμε και το πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ για να το νέμονται αυτοί! Φυσικά και έχουμε Ελληνικά καροτσάκια και Έλληνες στα γκισέ. Τα λεφτά δεν είναι τα καροτσάκια και τα γκισέ.

Να θυμίσω ότι στον Β’ Π.Π., ο Γερμανικός Στρατός δεν είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε. Σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό: Από τις χώρες που κατελάμβανε. Και είχε υποχρέωση ο Γερμανικός Στρατός να στέλνει και κατιτίς στον Πατέρα Πατρίδα… Έτσι και τώρα. Θέλουν έλεγχο της ΔΕΗ για να επιβάλλουν, μέσω δήθεν αθώων «οικολόγων», φουσκωμένα τιμολόγια. Θέλουν ΑΠΕ, για να πουλάνε φτερωτές, φωτοβολταϊκά, καλώδια, συστήματα ελέγχου. Θα υπερκαλύψουν μόνο από αυτό την ζημιά τους από τα …ομόλογα. Να θυμίσω την σπουδή με την οποία η Κυβέρνηση Παπανδρέου (με την σύμφωνη ψήφο της ΝΔ) πέρασαν τον απίθανο νόμο για τις ΑΠΕ… Έτοιμο από τον καιρό του άλλου φωστήρα και καλού ανθρώπου ευρωεπιτρόπου Δήμα. Τυχαίο;

Θα ελέγχουν τα τηλέφωνα, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα τρένα. Όπου δεν το κάνουν οι ίδιοι, θα βάζουν συνεταίρους (βλέπε π.χ. την "ελληνική" αεροπορική εταιρία μέλος της Star Alliance). Καλώδιο από εμάς, εάν είμαστε φτηνότεροι από τον Τσέχο, τον Ούγγρο ή τον Πολωνό. Τα χωματουργικά δικά μας (για να έχουν το Μέγκα με το μέρος τους). Θέλουν και τα βουνά και τις πεδιάδες για τις ΑΠΕ που θα μας πουλάνε και θα πληρώνουμε. Θα ελέγχουν κάθε δίκτυο (χωρίς να βάλουν φράγκο) και θα εισπράττουν εσαεί. Δεν θα τους νοιάζει εάν χρεοκοπήσουμε, θα τους ανήκουμε και θα εισπράττουν εσαεί, αμήν ... Από λογαριασμούς, διόδια, εισιτήρια, ποσοστά, royalties. Φυσικά με ντόπιους συνεταίρους.

Λείπει ένα τελευταίο συστατικό για να είναι πλήρης η Άλωσή μας: Οι Τράπεζες… Θα τις ελέγξουν και αυτές, και σιγά μην τις αγοράσουν!… Είπαμε… Βγάζουν λεφτά, δεν βάζουν. Θα τελειώσει η Blackrock την μελέτη (η Blackrock είναι παραφυάδα επενδυτικής τραπεζικής που εγώ την είχα αφήσει να κάνει …επενδύσεις βέντσουρ κάπιταλ. Πότε έμαθε να αναλύει Ελληνικές Τράπεζες μου είναι μυστήριο (αλλά κάτι τέτοιους τους λες τι θέλεις να στο πούνε, και στο λένε στα αγγλικά). Η κατάσταση είναι που είναι χάλια και θα γίνεται χειρότερα, θα βάλουν τις ζημιές των Τραπεζών στις ΔΟΥ (και την τσέπη μας), και θα αναγκαστεί κάποια Γιούρομπανκ να «θυσιαστεί», και αφού αγοραστεί από την Εθνική, και συγχωνευτεί με τους υπόλοιπους, να αναλάβει την διοίκηση του υπόλοιπου τραπεζικού συστήματος. Αμφιβάλετε; Μα έχει ήδη συζητηθεί και η πρόβα έγινε με τα ΕΛΔΑ Το «Γιουρο» της υποθετικής Γιούρομπανκ γράφει στην πίσω σελίδα "DB" και θα την πληρώνουμε κι από πάνω, για το know how!). Και με 2-3 Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, τύφλα να' χει η Αμερικανική Εφορία. Εδώ θα έχουμε Πράσινη, σύγχρονη, Γεστάπο.

Η Γερμανική Πράσινη Απάτη με την οποία ασχολούμαι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αποκτήσει άλλη πιο επείγουσα διάσταση: Την Άλωσή μας. Φωνάζουμε για τον ΓΑΠ ή για την Μέρκελ. Τρίχες. Περαστικά ανθρωπάκια. Οι Πασόκοι ήταν πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία (στην Γερμανία δεν ξεκίνησαν με τους επαναστατικούς μανδύες τους;) και το Γερμανικό πλάνο είναι η σύγχρονη (από την δεκαετία του 80) εκδοχή προηγούμενων πλάνων. Οι Ευρωπαϊστές και οι Ευρωλιγούρηδες μέρος της άσκησης.

Το εάν μπορούμε να αντιδράσουμε είναι άλλο θέμα… Τώρα, βλέπετε γιατί φωνάζω «δις ιζ Πάρτα» εδώ και καιρό. Με την διαφορά ότι τα έχουν ήδη πάρει (τα περιουσιακά στοιχεία μας, όχι τ' απαυτά μας). Και τους πληρώνουμε κιόλας. Θα βρεθούν πολλοί να λένε «μα καλά είναι, δεν έχουμε επιλογή». Και παραμονές του 1940 το έλεγαν, και παραμονές 1914 το έλεγαν. Ή δεν είναι μέρος του Μεγάλου Διχασμού; Ή δεν εξηγεί και το φαινόμενο Ζήμενς; Καταδικάστηκε μέχρι και στην Νιγηρία, αλλά εδώ... Γρεκολάνδη... ΓΙΑΤΙ δεν μπορούμε να πιάσουμε αυτόν που έχει παραδεχθεί το αδίκημα;

Το ότι όλα έγιναν επί ΓΑΠ είναι συμπτωματικό. Βρήκαν τον βολικό, τον παραμύθιασαν, έταξαν και επιχειρηματικές δόξες στο περιβάλλον, να το. Και με τον άλλο βολικό στον Λευκό Οίκο (της ίδιας σοσιαλδημοκρατικής πράσινης συνομοταξίας), μπορεί να είναι όλα τελειωμένα. Εκτός εάν… Εκτός εάν…

ΥΓ1. Για σκεφτείτε ποιός βγήκε κερδισμένος από τα μονά-ζυγά για τον Δακτύλιο; Για σκεφτείτε γιατί το Πράσινο Ταγάρι ξεκίνησε με πρόστιμο για τα παλιά αυτοκίνητα... Για σκεφτείτε γιατί δεν ήταν τεκμήριο η αγορά αυτοκινήτου μέχρι εργοστασιακή αξία 50.000 (48 έκανε το Καγιέν). Και μην τα βάζετε με την Μέρκελ, ή τον ΓΑΠ... Είπαμε... Περαστικά ανθρωπάκια. Το Ράϊχ δουλεύει ασταμάτητα από το 1980, από το 1900... Έφτιαξε και συντήρησε κομμουνιστές, αντιεβραίους, νεοσοσιαλιστές, έχει αγοράσει την Αγγλία, έχει βάλει γερό χέρι στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ (που ξεκαθάρισαν και κάτι λογαριασμούς στην Σερβία), έχει βάλει χέρι στους Labour της Αυστραλίας, δεν το νοιάζει εάν διαλυθεί πλέον η Ευρώπη, θα κρατήσει το Βέλγιο και ό,τι άλλο θέλει, εμάς μας έχει δεμένους χεροπόδαρα, να' στε καλά, εσείς και ο Γερμανοσοσιαλισμός. Ο δρόμος για την υποδούλωση.

ΥΓ2. ΜΗΝ πιστεύετε ότι θέλουν να βάλουμε ΑΠΕ για να τους εξάγουμε ρεύμα. Πρώτον γιατί δεν παράγουν αξιόλογο ρεύμα οι ΑΠΕ, δεύτερον γιατί το στοχαστικό ρεύμα δεν μεταφέρεται τόσο απλά και τρίτον πρόκειται για πανάκριβο ρεύμα. Θέλουν να βάλουμε ΑΠΕ για να μας πουλάνε σαβούρες, και για να πληρώσουμε εμείς τα καλώδια για την Βόρεια Αφρική, για να κάνουν την ίδια κομπίνα εκεί. Εμείς θα δίνουμε Γη και κ_λο, για να ξεπληρώνουμε, η Β. Αφρική θα δίνει ό,τι ήθελε και ο Ρόμελ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου