Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το όνομα του Ιησού είναι απαγορευμένο στον τύπο

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το όνομα του Ιησού είναι απαγορευμένο από τους εκδότες των βιβλίων και των εφημερίδων. Θα μου πείτε, ότι η απαγόρευση από τους εκδότες των εφημερίδων είναι συνηθισμένη, αλλά η απαγόρευση από τους εκδότες; Γιατί δεν τυπώνετε τα βιβλία σας στις εκδόσεις θρησκευτικών βιβλίων;
Η απαγόρευση είναι πονηρή. Δεν προσπαθεί να εμποδίσει να διαβάσουν για τον Ιησού εκείνους που διαβάζουν θρησκευτικά βιβλία αλλά εκείνους που δε διαβάζουν. Ένα βιβλίο για τον Ιησού ή ένα άρθρο γραμμένο από έναν μέσο, συνηθισμένο άνθρωπο, σαν τον μέσο συνηθισμένο αναγνώστη, διαφέρει από το βιβλίο ή το άρθρο ενός ιεροκήρυκα. Το βιβλίο ή το άρθρο ενός απλού ανθρώπου τους ενοχλεί, γιατί δεν διώχνει τον μέσο αναγνώστη, τον ασυνήθιστο με τα θρησκευτικά βιβλία.
Αυτός ο μέσος, συνηθισμένος άνθρωπος που γράφει, ακόμα κι αν τα βιβλία του για τον Ιησού έχουν κάποια αξία, θα συναντήσει την άρνηση παντού και στους θρησκευτικούς εκδότες και στους μη θρησκευτικούς. Έστειλα το βιβλίο μου σε εικοσιπέντε εκδότες θρησκευτικούς και μη θρησκευτικούς. Οι περισσότεροι δεν απάντησαν ούτε ναι, ούτε όχι. Οι θρησκευτικοί που απάντησαν είπαν ότι το βιβλίο μου δεν είναι θρησκευτικό. Οι μη θρησκευτικοί που απάντησαν είπαν ότι το βιβλίο μου είναι θρησκευτικό.
Με τους εκδότες των εφημερίδων συμβαίνει κάτι ανάλογο. Το άρθρο ενός μη ιεροκήρυκος που γράφει για τον Ιησού,σπανίως, και μόνο αν διαλάθει της προσοχής του αρχισυντάκτη, θα δει το φως της δημοσιότητος.
Η εκδίκηση είναι του Κυρίου. Για τους γράφοντας είναι η υπομονή. Για μένα ισχύει πάντα ο παραμυθητικός λόγος ενός καλού μου φίλου: είτε δημοσιεύουν αυτά που γράφεις για τον Ιησού, είτε δεν τα δημοσιεύουν, είτε τα διαβάζουν είτε δεν τα διαβάζουν, για το Θεό είναι σαν να τα δημοσιεύουν και να τα διαβάζουν.
Ένας άλλος καλός φίλος, συγγραφέας, που τώρα βρίσκεται στον ουρανό, μου έλεγε: Για μας είναι το γράψιμο. Η έκδοση είναι δουλειά του Αγγέλου!

http://moschoblog.blogspot.com/2011/08/blog-post_8611.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου