Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

O τσέλιγκας φορούσε Prada!

του Παναγιώτη Λιάκου

O Άρης Σπηλιωτόπουλος παρεμβαίνει στα κοινά και ξαποστέλνει την εθνοκεντρική συντήρηση στα κάτω συρτάρια της γκαρνταρόμπας του!
Ακόμα και ο άσπλαχνος Αττίλας θα έκρυβε ένα δάκρυ αντικρίζοντας τον τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ Άρη Σπηλιωτόπουλο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Τα σημάδια της εργασιακής υπεραπόδοσης ήταν τόσο έντονα που διέκρινες το λευκό περίγραμμα που άφησαν τα γυαλιά ηλίου στο ηλιοκαμένο υπόλοιπο του προσώπου του. Στοχάζονταν τα ζητήματα των ΑΕΙ με αφοσίωση τέτοια, που πρέπει να ξεχάστηκε επί δεκάδες ώρες, ξαπλωμένος στις καυτές αμμουδιές των ελληνικών παραλιών, φορώντας το μοδάτο φιμέ γυαλικό.
Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να αυτοπροσδιορισθεί, στην τηλεόραση του Σκάι, ως "εκσυγχρονιστής" (μπας και ψήφιζε Σημίτη ο μπαγάσας;) και να κατακεραυνώσει τους αναχρονιστές "εθνοκεντρικούς" με τα κάτωθι σοφά: "Παλιά λέγαμε δεξιός, κεντρώος, αριστερός.
Από εδώ οι δυνάμεις της προόδου και οι δυνάμεις της συντήρησης. Τώρα πιστεύω, ότι οι κάθετες γραμμές έχουν αντικατασταθεί με οριζόντιες, με μια εγκάρσια τομή που διαπερνά όλο το κομματικό σύστημα. Από τη μία πλευρά είναι οι εκσυγχρονιστές και από την άλλη εκείνοι οι οποίοι δίνουν τη μάχη της συντήρησης και της άμυνας για τα κεκτημένα του χθες. Από τη μία πλευρά είναι οι ευρωπαϊστές και από την άλλη εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα της απομόνωσης και σκέφτονται με όρους εθνοκεντρικούς"
Ως ειδήμων περί τα στιλιστικά, ο πρώην υπουργός περιγράφει τις ενδυματολογικές προτιμήσεις τύπων σαν τον αγριωπό Φαήλο Κρανιδιώτη: "(σ.σ οι εκσυγχρονιστές) είναι αυτοί που σκέφτονται με προοδευτικούς όρους κι αυτοί (σ.σ οι εθνοκεντρικοί) που επιμένουν ακόμα στην Ελλάδα που φοράει τσαρούχια και φουστανέλα"
Ο εθνοκεντρισμός ανέκαθεν ήταν το βασικό πρόβλημα της πατρίδας μας. Αντί να μας συγκινούν οι βοσκότοποι της Φλάνδρας και τα παραδοσιακά τυρολέζικα τραγούδια, ασχολούμαστε με το 1821, το 1453 και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Η χρεοκοπία ουδόλως οφείλεται...
στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα του Σημίτη (Χρηματιστήριο, ΜΚΟ, Ολυμπιακοί αγώνες, εξοπλιστικά) αλλά στον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά, τον Ίωνα Δραγούμη και στους εθνικιστές εμπόρους φουστανελών και τσαρουχιών που δεν απέδιδαν ΦΠΑ. Τι τη θες τη φουστανέλα, βρε εθνομανή; Βάλε μια τουαλέτα Ντιορ, ρίξε πάνω σου κάτι σε Σανέλ, Αρμάνι. Πέτα τα τσαρούχια απ το παράθυρο και τρέξε στους αγρούς με τα ωραία τα Μανόλο Μπλάνικ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

http://online-pressblog.blogspot.com/2011/08/o-prada.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου