Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρέπει να είναι τύπου «Πίου»

Ο Ράπανος από ποια θέση παραιτήθηκε;

Από αυτή που θα έπαιρνε;

Τεράστιο το θέμα της αντικατάστασης του, για το οποίο έχουμε στοιχειοθετημένη άποψη: Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, πρέπει να είναι Ασιάτης ή Αφρικανός της υποσαχάριας Αφρικής, τύπου «Πίου» (το «μαύρο πιστόλι» της διαφήμισης)

Πρώτον, η χώρα είναι «τριτοευρωπαϊκή», άρα χρειάζεται κάποιον τριτοκοσμικό, ο οποίος και θα δίνει το παράδειγμα στους ταλαίπωρους ιθαγενείς, με τη πραγματικά λιτή του διαβίωση.

Δεύτερον, με την κρίση, στα φανάρια δεν έχει κίνηση, οι πωλητές δεν τζιράρουν και άρα κάπου πρέπει να διοχετευθεί το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό.

Τρίτον, οι λαθρομετανάστες θα αποχωρήσουν οικειοθελώς, καθώς θα τρομάξουν όταν δουν κάποιον από τις χώρες τους σε θέση ευθύνης.

Τέταρτον, στα Eurogroup αλλά και στα πολιτικά πρωινάδικα, θα μιλάει στη μητρική του γλώσσα, με αποτέλεσμα και η επαναδιαπραγμάτευση να μείνει ζωντανή και κανείς να μην καταλαβαίνει τα επερχόμενα μέτρα και χαράτσια…

Πέμπτον, δεν θα υπάρξει διαδηλωτής που θα τολμήσει να πλησιάσει την Καραγιώργη Σερβίας, να διαμαρτυρηθεί ότι πεινάει, σε έναν Υπουργό που έχει διακριθεί στο σπορ.

Έκτον, με μια τέτοια συμβολική και όχι μόνο κίνηση, θα καμφθούν όλες οι αντιστάσεις των «αριστερόστροφων» κυβερνητικών εταίρων, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να μακροημερεύσει.

Έβδομον, θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά το παραεμπόριο και τα κυκλώματα πειρατικών CD και DVD που «σκοτώνουν» τη μουσική.

Όγδοο, θα συνεργαστεί αρμονικά στα νομοσχέδια αρμοδιότητας του, με νεοεισελθόντα κόμματα στη Βουλή, με έμβλημα τον μαίανδρο.

Ένατο, η συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα θα μπει σε νέες βάσεις, κάτι που αναμένεται να βρει σύμφωνους τους εργοδότες, αλλά και την τρόικα.

Δέκατο, η ελληνική κοινωνία θα έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν είναι ρατσιστική και ξενοφοβική.

Και στην απίθανη περίπτωση που αποτύχει ο «Πίου» ως ΥΠΟΙΚ, δεν έγινε και τίποτα.

Άλλωστε, δεν θυμόμαστε και κάποιον που να καμαρώνει για τη θητεία του στο πόστο…

Μικρός Οδυσσέας

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου