Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: «Όσο λιγότεροι άνθρωποι , τόσο λιγότερες κρατικές δαπάνες», λέει η πρόεδρος του Planned Parenthood

(Planned Parenthood, - ‘Οικογενειακός Προγραμματισμός’-, είναι η οργάνωση με έδρα το Μπρούκλιν, που προωθεί τις αμβλώσεις και διατηρεί κλινικές όπου εκτελούνται αμβλώσεις έναντι αμοιβής. Επινόησε το σλόγκαν «κάθε παιδί ένα επιθυμητό παιδί». Οπότε το «ανεπιθύμητο» μπορείς να το ξεπαστρέψεις…)

Η πρόεδρος του Planned Parenthood υποστήριξε ότι η νέα ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας θα πρέπει να εξετάσει τη χρηματοδότηση όλων των μεθόδων αντισύλληψης με δολάρια των φορολογουμένων Αμερικάνων πολιτών, διότι «η πρόληψη γεννήσεων νέων παιδιών οδηγεί σε μικρότερες κυβερνητικές δαπάνες».

Σε εμφάνισή της στην εκπομπή Bill Press, η πρόεδρος του PP, Cecile Richards, δήλωσε ότι, αν και οι δαπάνες του ομοσπονδιακής νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη ήδη υπόσχονται να εκτοξευτούν στα ύψη και να είναι εκτός ελέγχου, οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι θα πρέπει να εξετάσουν την κάλυψη του ελέγχου των γεννήσεων ως μια προτεραιότητα, λόγω του οφέλους της "μείωσης του κόστους" που θα υπάρξει εάν γεννιούνται λιγότερα παιδιά.


"Νομίζω ότι είναι σημαντικό, Bill, να κατανοήσουμε ότι σε αντίθεση με ορισμένα άλλα ζητήματα κόστους, ο έλεγχος των γεννήσεων είναι ένα από εκείνα τα θέματα που σώζει πραγματικά τα χρήματα της κυβέρνησης", δήλωσε η Richards. "Έτσι, η επένδυση στην κάλυψη του ελέγχου των γεννήσεων στην πραγματικότητα, μακροπρόθεσμα, είναι μια τεράστια εξοικονόμηση κόστους, διότι οι γυναίκες δεν κάνουν παιδιά που δεν προγραμματίζουν να κάνουν και όλο το κόστος για την απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη που το συνοδεύει".

"Γι 'αυτό και πραγματικά πιστεύουμε ότι καλύπτοντας τον έλεγχο των γεννήσεων δεν είναι μόνο ότι είναι το σωστό πράγμα που κάνουμε για τις γυναίκες, είναι καλό για τις γυναίκες, είναι καλό για τη φροντίδα της υγείας τους, αλλά είναι ειλικρινά καλό για την δημόσια πολιτική."

Οι παρατηρήσεις εκφράζουν τα αισθήματα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, η οποία όταν της ζητήθηκε να δικαιολογήσει την χρηματοδότηση των αντισυλληπτικών στο μαζικό νομοσχέδιο του περασμένου έτους, εξήγησε ότι η πρόληψη των γεννήσεων. "Θα μειώσει το κόστος στις πολιτείες και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση."

To Planned Parenthood και το Αμερικανικό Κογκρέσο των Μαιευτήρων και των Γυναικολόγων ξεκίνησε πρόσφατα μια μεγάλη εκστρατεία, που ονομάζεται "Birth Control Matters", ("Ο Έλεγχος των Γεννήσεων Έχει Σημασία"), για να πιέσει το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να διασφαλίσει η συνταγογραφούμενη αντισύλληψη να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο της «προληπτικής φροντίδας».


Η Rita Diller, διευθύντρια του ‘Stop Planned Parenthood International’, δήλωσε ότι ο πραγματικός λόγος για την γιγάντια καμπάνια υπέρ της άμβλωσης δεν ήταν η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας σε αντισυλληπτικά, αλλά η εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους.

"Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος των γεννήσεων είναι ήδη ευρέως διαθέσιμος στις γυναίκες, ακόμη και στα μικρά κορίτσια, σε μια προοδευτική κλίμακα, έτσι ώστε αυτές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα επικίνδυνα στεροειδή χάπια μπορούν να τα πάρουν με μικρό ή μηδενικό κόστος», είπε η Diller στο LifeSiteNews.com. Ως εκ τούτου, είπε, η κάλυψη του ελέγχου των γεννήσεων ως προληπτική φροντίδα "δεν θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα της, αλλά θα αυξήσει δραστικά τα κέρδη του Planned Parenthood."

Η Σύνοδος των Αμερικάνων Καθολικών Επισκόπων αμφισβήτησε την εκστρατεία του Planned Parenthood, υποστηρίζοντας ότι η αντισύλληψη και η στείρωση δεν αποτελούν "πρόληψη μιας νόσου, αλλά μιας υγιούς κατάσταση γνωστής ως γονιμότητα".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου