Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα μας λένε ότι πάντα είχαν σκοπό να φτιάξουν ανθρακικές μονάδες

businessweek.com
Και θα φτιαχτούν μονάδες κάρβουνου (10,6 GW) στην "Ευρώπη" (αυτό το έχουμε πει κατά κόρον με την φράση "οι ΑΠΕ δεν παράγουν σοβαρό ρεύμα"), 6 φορές περισσότερες από ότι αέριο, και θα βγάζουν πολλά λεφτά (εμ... τώρα που ανέβηκε το ρεύμα για να είναι Πράσινοι)... 10,6 ανθρακικά γιγαβάτ είναι πολλά γιγαβάτ, που σε αντίθεση με τα αιολικά, παράγουν ρεύμα.

Το άρθρο λέει ότι θα παίρνουν δικαιώματα άνθρακα μέσω ΟΗΕ και όχι ΕΕ (αυτό δεν το κατάλαβα, αλλά θα ψάξω τι είναι), και, ότι η κυρία Connie Hedegaard έχει επιφορτιστεί να μειώσει το πλεόνασμα των Ευρωπαϊκών δικαιωμάτων. Ευγενικά, να χειραγωγήσει την τιμή τους. Μαϊμουδοαγορά, (μαϊμουνοαγορά στα Κρητικά) χειραγωγούμενη από Επιτρόπους. Αυτό δεν μου αρέσει γιατί εγώ είμαι από αυτούς που θέλουν να καταρρεύσει αυτή η αγορά (και η ΕΕ ολόκληρη), αλλά δεν έχουν σκοπό να μου κάνουν την χάρη, και σπρώχνουν και πολύ Ομπάμα οι "Ευρωπαίοι" (δείτε το http://www.euractiv.com/climate-environment/eu-climate-concern-grows-prospec-news-514986#.UGGhW7T1t5I -- κρίμα που δεν αφήνουν αρχαιοπτέρυγες να ψηφίζουν στις ΗΠΑ, ρεπουμπλικάνοι και ξερό ψωμί, και φοβάμαι ότι ούτε εδώ θα μου γίνει η χάρη).

Και αναρωτιέμαι αν τα φορφούρια, όταν αλέθουν αετούς, αν κερδίζουν και δικαιώματα. Θα κερδίζουν, πληρωμένα από εμάς στην ταρίφα. Που θα τα πουλάνε στους Γερμανούς για να παράγουν ρεύμα, μόνο που θα τα πουλάνε οι ΕΝΕΛ και Ιμπερντρόλες, και EDF, που θα έχουν τα αιολικά. Πληρώνουμε εμείς για να μην έχουμε ρεύμα, και αυτοί θα δίνουν κάτι στον εαυτό τους, για να έχουν. Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι;

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου