Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δεν γουστάρει ο Μπουτάρης τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση. Είναι "προοδευτικός". Καταλάβετέ το πια...

Δεν γουστάρει ο άνθρωπος ο,τιδήποτε έχει σχέση με Έθνος και το δείχνει ...τι να κάνουμε, τώρα που γέρασε θα τον αλλάξουμε...

Στην αρχή ο Μπουτάρης ήταν αντίθετος με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να κάνουμε φιέστες σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Έλα όμως που οι εκδηλώσεις θα στηριχθούν σε εθελοντές και σε χορηγούς... Αν είσαι όμως "προοδευτικός" και βγάζεις καντήλες με τέτοιες "φασιστικές" εκδηλώσεις δεν πιάνεσαι με τίποτα.

Ο Κεμαλόφιλος δήμαρχος δήλωσε: «Ο υπουργός, κ.Καράογλου, διατυμπανίζει ότι οι εκδηλώσεις δεν κοστίζουν τίποτα. Το γεγονός ότι βρέθηκαν χορηγοί δεν σημαίνει ότι οι εκδηλώσεις δεν κοστίζουν, αλλά ότι τα έξοδα καλύπτονται από αλλού. Από τη στιγμή που αναζητήθηκαν χορηγοί, καλό θα ήταν να δοθούν τα χρήματα για άλλες δράσεις και έργα, και όχι για την παρέλαση»

Και η απάντηση από το Υπουργείο:

«Είναι πασιφανές πως με τον Δήμαρχο έχουμε διαφορετική αντίληψη τόσο για τη σημασία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό, όσο και για το πώς πρέπει να γιορτάζουμε τις ιστορικές εθνικές επετείους.
Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε πως τα έτη 1912-1913 ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωικές μάχες, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και πως η Θεσσαλονίκη ουδέποτε παραδόθηκε ως «δώρο».
Εκατό χρόνια μετά, αυτές τις μάχες τιμούμε και αυτούς τους ήρωες δοξάζουμε. Για αυτό και το Υπουργείο μας δεν διοργανώνει «φιέστες», αλλά αναβιώνει ιστορικές στιγμές και γεγονότα που στιγμάτισαν μια λαμπρή ιστορική περίοδο. Σήμερα οφείλουμε να στέλνουμε στην κοινωνία μηνύματα ενότητας. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε ενώπιον μιας τόσο σημαντικής επετείου. Και επειδή η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη, υπενθυμίζω πως λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».


Αν επρόκειτο φυσικά για θέματα που θα έδιναν μια σοβαρότητα και μια αίγλη στην πόλη όπως μια gay παρέλαση ας πούμε ή ένα άγαλμα του Κεμάλ ασφαλώς δεν θα ετίθετο κανένα ζήτημα...

Ναι, ρε, παρέλαση με τσολιάδες να τους βλέπεις και να το βουλώνεις...

kolotoubes.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου