Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε όλοι «κουβανοί»

Λεφτά δεν υπάρχουν. Ούτε για σελοτέιπ. Ούτε για επισκευές σε περιπολικά. Ούτε για όπλα. Ούτε για καφέ. Σε λίγο καιρό στα υπουργεία θα καβουρντίζουν ρεβίθια - κακή ώρα σαν την Κατοχή. Λεφτά όμως υπήρχαν. Πού πήγαν; Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τις πράξεις και τις ενέργειες νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, τα λεφτά τα φάγαμε εμείς (νομίμως) και ο Ακης Τσοχατζόπουλος (παρανόμως). Εμείς είμαστε έξω.

Ο Ακης και η Βίκυ είναι μέσα. Ισως να πρέπει κι εμείς να μπούμε μέσα. Οχι επειδή τα φάγαμε παράνομα, αλλά διότι στη φυλακή το φαγητό είναι τζάμπα. Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ, οι κρατούμενοι δεν πληρώνουν ειδικό τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ για τα... σωφρονιστικά καταστήματα παραλαμβάνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπουργείο υπάρχει ακόμα. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Ούτε υπουργός πολυφαίνεται. Ο κ. Ρουπακιώτης τώρα αναρρώνει από τη δεύτερη επέμβαση που του έκαναν οι γιατροί (φέρνει πολύ γούρι η συμμετοχή στην κυβέρνηση). Οπότε, δεν χρειάζεται να φοβούνται οι φυλακισμένοι, αν τους κοπεί το φως λόγω οφειλής. Το πολύ πολύ να κατασχεθεί το ακίνητο.

Μοναχοφαγάδες

Αν κατασχεθεί η φυλακή, θα την πάρει κάποια τράπεζα. Επειδή οι τράπεζες συγχωνεύονται και θέλουν να ξεφορτωθούν προσωπικό, είναι πολύ πιθανόν να βάλουν γκισέ μπροστά στα κελιά και να εξυπηρετούν τους πελάτες οι ποινικοί. Να μια καλή ιδέα! Οι φυλακισμένοι να έχουν σύμβαση εργασίας με διάρκεια όσο η ποινή τους. Θα μάθουν και μια τέχνη και θα γλιτώσουν από το υπερβάλλον προσωπικό τα τραπεζικά ιδρύματα. Ολα καλά, δηλαδή. Αλλά τα λεφτά; Πού πήγαν τα λεφτά; Μόνος του τα έφαγε ο λαός; Ετσι; Ακαθοδήγητος; Κανείς δεν του είπε «παίξε χρηματιστήριο», «πάρε διακοποδάνειο», «πάρε στεγαστικό»; Μονάχη της δημιουργήθηκε η οφειλή στους ξένους; Ποιος παρήγγειλε τα ολυμπιακά έργα; Ο περιπτεράς της γειτονιάς; Ποιος πλήρωνε χρυσάφι τις σύριγγες στα νοσοκομεία; Οι επισκέπτες των ΚΑΠΗ; Ποιος άφησε να μπουν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες απρόσκλητοι «επισκέπτες»; Ο άγνωστος Χ; Ε, δεν ξέρετε; Για όλα τα προβλήματα της χώρας φταίει ο λαός, που είναι έξω και ο Ακης Τσοχατζόπουλος που είναι μέσα. Ολοι οι υπόλοιποι (οι βουλευτές ντε) πάλεψαν επί χρόνια εναντίον μας και ηττήθηκαν. Προσπάθησαν οι φουκαράδες οι εθνοσωτήρες να μη μας αφήσουν να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε χρεοκοπία, αλλά της βαρέσαμε κανόνι. Παίξαμε, χάσαμε. Πήγαμε κουβά!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου