Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Η Πράσινη Κόλαση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης»

opinion.financialpost.com
Η ουτοπία του μετασχηματισμού της «Ευρώπης» σε πράσινη υπερδύναμη συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Και όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση τόσο διαλύεται η μέχρι πρότινος πράσινη ομοφωνία. 20 χρόνια ευχολογίων είχαν σαν συνέπεια την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την οικονομική παρακμή.

Η πράσινη τρέλα βασίστηκε σε τρομολαγνείες Αποκάλυψης. 1) Η Παγκόσμια Θέρμανση που έπρεπε να θεραπεύσουμε ασχέτως κόστους. 2) Το τέλος των ορυκτών καυσίμων, το peak oil (που από μόνο του είναι απάτη, το πετρέλαιο δεν έχει σχέση με ηλεκτροπαραγωγή).

Φυσικά, από το 1997 δεν υφίσταται αυτή η Παγκόσμια Θέρμανση και ήταν όλα "μοντέλα" και Νοσταδάμεια καταστροφολογία. Όσο για ορυκτά καύσιμα... Το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο εξαφάνισαν το peak oil (και τώρα οι ψίθυροι είναι για ...peak demand... Δεν έχουμε πελάτες...)

Εν τω μεταξύ οι «Ευρωπαϊκές» οικονομίες είναι πιασμένες στην πράσινη παγίδα τους και στην φαντασίωση ότι κάνουν κάτι για το κλίμα. Η ανεργία καλπάζει και μερικές χώρες αντιμετωπίζουν χρεωκοπία. Η βιομηχανία καταρρέει κάτω από έλλειψη ανταγωνιστικότητας λόγω ακριβής ενέργειας. Οι «Ευρωπαίοι» καταναλωτές έχουν πληρώσει €600 δις σε επιδοτήσεις για ΑΠΕ. Πεταμένα λεφτά. Πράσινο τρελοκομείο. Παράδειγμα προς αποφυγή.

Οι «Ευρωπαίοι» ηγέτες θα συναντηθούν στις 22 Μαΐου να συζητήσουν το πράσινο φιάσκο. "Το κόστος της ενέργειας σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα" έχει διαρρεύσει (άσε που το έχει πει και ο ...Έττινγκερ). Εκατομμύρια οικογένειες είναι σε ενεργειακή φτώχεια, χωρίς λόγο και αιτία. Φαίνεται ότι οι «Ευρωπαίοι» θα περιθωριοποιήσουν το πράσινο λόμπυ μπας και αποφύγουν την οικο-αυτοκαταστροφή.

Ο Πράσινος Κεντρικός Σχεδιασμός πρέπει να πεταχτεί αν είναι να επιστρέψουμε σε οικονομική ανάπτυξη και τεχνολογική αισιοδοξία.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου