Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

''Αλλότριον κάλλος ου καταμάνθανε'' (Αγία Γραφή)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Πώς να μη βλέπουμε τα μέλη του ανθρωπίνου σώματος, ως αντικείμενα σεξουαλικής προσκόλλησης (φετίχ);

2. Μεταξύ του "βλέπειν" και του "καταμανθάνειν" του ρήματος που χρησιμοποιεί η Αγία Γραφή, υπάρχει ένα μεσοδιάστημα, μέσα στο οποίο μπορούμε να δράσουμε, και να συντρίψουμε την κεφαλή του όφεως.

3. Στην έννοια του "καταμανθάνω" περιλαμβάνεται η προσβολή και η συγκατάθεση.

4. Η ζημία γίνεται όταν δίνουμε τη συγκατάθεση στον εαυτό μας, να απολαύσει το φετίχ του. Αν αρνηθούμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας, έχουμε όλη τη δύναμη να συντρίψουμε το κεφάλι του φιδιού, δηλαδή την πρόκληση.

5. Η διαδικασία θυμίζει πολεμική τέχνη στην οποία μεγάλη σημασία έχει η προσοχή.

6. Προσοχή εννοούμε να ξέρουμε κάθε στιγμή πού βρισκόμαστε και τί κάνουμε.

7. Να μιμηθούμε τα πουλιά που προσέχουν τα αρπακτικά και χάρις στην προσοχή τους γλιτώνουν τη ζωή τους.

8. Κανένας δεν θά ΄θελε να είναι φετίχ, δηλαδή αντικείμενο. Και ενώ κανένας, ούτε άντρας ούτε γυναίκα, δεν θά ΄θελε να είναι φετίχ, εντούτοις, ιδίως οι γυναίκες, κάνουν τα πάντα για να είναι φετίχ!

9. Μια γυναίκα, ανάμεσα στις λουόμενες στη θάλασσα, περιέγραψε την τάση αυτή να είναι φετίχ, με τα αυτά τα λόγια: "καθένας πουλάει ό,τι έχει".

10. Ένας νέος ζήτησε από κάποιον γνωστό μου ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ. Ο γνωστός μου του έδωσε ένα χαρτονόμισμα των εκατό ευρώ. Ο νέος το πήρε στα χέρια του, πήγε στο περίπτερο που ήταν εκεί δίπλα και το άλλαξε με ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ.

11. Ο γνωστός μου έκανε πως δεν το είδε και εγώ έπνιξα ένα γέλιο μέσα μου για να μην τον προσβάλω. Όταν μια γυναίκα θέλει να είναι φετίχ είναι σαν να αλλάζει ένα χαρτονόμισμα των εκατό ευρώ με ένα των πέντε! Ο νέος ήταν πνευματικά καθυστερημένος, αλλά δεν το έδειχνε. Η γυναίκα-φετίχ τί είναι;

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου