Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Ο επαγγελματίας κλιματοαλλαγολόγος ανησυχεί για τα ...δάση (αλλά του έχω ένα κουίζ)


Το βρήκα εδώ. Από μια πρόχειρη ματιά στον χάρτη της ΡΑΕ, θα δείτε ότι μετά τις πυρκαγιές και την ανάγκη για ...καυσόξυλα, η μεγαλύτερη απειλή για τα Ελληνικά δάση είναι τα αιολικά, και όχι η κλιματική αλλαγή. Και βέβαια, τελικά φταίει η "κλιματική αλλαγή" αφού αυτήν επικαλούνται σαν δικαιολογία, τα απανταχού λαμόγια, για να δικαιολογήσουν τα αιολικά. Και η κυρία Σιούτη που προκρίνει αιολικά σε καμένα δάση... Άσχετα που τα αιολικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα (και κατά γενική πλέον ομολογία) για την όποια κλιματική αλλαγή. Δεν μειώνουν ρύπους, όπου μπαίνουν. Δεν υποκαθιστούν μονάδες, δεν εξοικονομούν καύσιμα.

Τα δάση απορροφούν CO2. Και με αυξημένο το CO2 (που αυξάνεται τα τελευταία ...7.000 χρόνια) η Γη πρασινίζει ακόμα και σε σχετικά άνυδρες περιοχές. Δεν γνωρίζω τι ξέρει ή δεν ξέρει ο κ. Λάλας, αλλά από το 2005 και μετά, κάπως, ό,τι κάνει, έχει σχέση με ...κλιματικές αλλαγές. Ο κ. Λάλας ζει από τις κλιματικές αλλαγές. Επάγγελμα; Κλιματοαλλαγολόγος.

Να ένα δειγματάκι:

23/8/07 Πολιτικό blog Συμπόσιο στην Πάρο
27/5/10 Καφενείο Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις
19/9/10 Ελευθεροτυπία Σύμβουλοι της Υπουργού ή επιχειρηματίες
2/2/11 Euro2day Οι Πράσινοι μυστικοσύμβουλοι της Τίνας


Τον κ. Δ. Λάλα, θα τον βρείτε και πιο παλιά να προωθεί το παραμύθι...
Και το 2011 σε debate με τον Κουτσογιάννη. Στον Κουτσογιάννη, βγάζω το καπέλο μου που τόλμησε. Για τον κ. Λάλα, δεν έχω την ίδια άποψη (και δεν έχει σχέση με την επιστήμη του ή με τις απόψεις του)... Αναρωτιέμαι με τι κριτήρια γίνεται κάποιος Πρόεδρος στο Αστεροσκοπείο... Πάντως, αφού ο κ. Λάλας δηλώνει "καθηγητής" να ένα κουίζ για σένα κύριε καθηγητά μου.


Άσχετο τώρα, αλλά πήρε το αυτί μου ότι ήταν και η Χριστοφιλίδου (του εκονιουζ του Σκάϊ) στην εκδήλωση. Η εργολαβία της σίγουρα περιλαμβάνει να παπαγαλίσει τις αρλούμπες του κ. Λάλα στην εκπομπή της. Μα ποιός τους πληρώνει, ποιός;... Και έμαθα ότι αναρωτήθηκε και ...ποιός είναι ο αρχαιοπτέρυξ... Κατερίνα μου, κι άλλοι αναρωτιούνται, κράαα, κραααάαακραα!

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου