Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Και οι τίγρεις έχουν καμιά φορά τα ζόρια τους

Κώστας Καίσαρης

ΒΑΛΤΕ τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Ντρογκμπά ο Ολυμπιακός. Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός. Τον Κάλβο της Σκόντα η ΑΕΚ. Διπλό χτύπημα ο Θρύλος με Ροσίτσκι-Σκόκο. Δώσε και μένα μπάρμπα. Στον ΠΑΟΚ, αντίθετα, δεν βιάζονται. Πάνε με αργά και σταθερά βήματα. Λύσανε καταρχήν το θέμα του προπονητή με τον Αγγελο και πάνε τη δουλειά λάου λάου.

Αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για την πολιτική κατάσταση: Αφού δεν μας ρυθμίζουνε τα χρέη, αφού δεν μας δίνουνε τη Θέρμη, ο Ιβάν είναι υποχρεωμένος να ρίξει το μπάτζετ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος πίεσης. Ή μήπως θέλουνε και πολύ δηλαδή να βγούνε στους δρόμους για το συλλαλητήριο Νο 2; Ξεφύγαμε όμως. Δεν θέλουμε να πούμε ότι ντε και καλά όλα τα ονόματα που βγαίνουνε στη φόρα είναι μουσαντένια. Για να υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό είναι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο από τον Μάιο μέχρι Αύγουστο: Τέσσερις μήνες μεταγραφές.

Ταυτόχρονα, όμως, μια σημαντική μεταγραφή έσκασε χθες το πρωί σαν βόμβα: Ο Γιώργος Τράγκας, ο καραδεξιός εδώ και πενήντα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ψήφισε στον δήμο της Αθήνας Σακελλαρίδη. Εφυγε δηλαδή από τη Νέα Δημοκρατία κι έκανε μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι την Κυριακή στις Ευρωεκλογές σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης ότι έχει υπογράψει κείμενο συμπαράστασης για τους αγωνιζόμενους Ζαπατίστας στο Μεξικό.

Οπως λέγαμε και χθες βέβαια, όταν βγαίνει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή μάλιστα ο Ψινάκης, είναι ποτέ δυνατόν να γίνει σοβαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών; Κι ο Ψινάκης, κομμάτια να γίνει, είναι ωραίος, είναι γοητευτικός, παρά τα χρονάκια του, είναι και χιουμορίστας. Εδώ βρέθηκαν κοντά στους 30.000 που ψήφισαν για την Περιφέρεια Αττικής Μαντούβαλο. Να πάει να ψηφίσει ο άλλος για πλάκα αυτόν τον Δημοσθένη Βεργή, τον δήθεν οικολόγο, το καταλαβαίνεις. Αντί για λευκό, κάνει το καλαμπούρι του. Μαντούβαλος, όμως, από πού κι ως πού; Χθες του Μελισσανίδη πρώτη μούρη όταν έκοβε την κορδέλα στα εγκαίνια της Aegean, σήμερα του Μαρινάκη.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα στον Μελισσανίδη και οι τίγρεις έχουνε καμιά φορά τα ζόρια τους. Πρώτος ο Μώραλης στον Πειραιά, πρώτη η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια, πρώτος ένας Βασιλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ολα στραβά κι ανάποδα. Εν όψει του δεύτερου γύρου, βέβαια, το ματς είναι ένα-ένα: Βγαίνει ο Σγουρός στην Περιφέρεια και ισοφαρίζει τον Μώραλη που θα βγει στον Πειραιά. Το μεγάλο ματς θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν μπόρεσε ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής να καβατζάρει και να βγει πρώτος, το θέμα με την «Αγια-Σοφιά» γίνεται στριμόκωλο.

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε τούτο, το μεγάλο τουρλουμπούκι θα γίνει την Κυριακή το βράδυ: όλοι θα έχουνε κερδίσει. Ολοι θα έχουν βγει νικητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει έρθει πρώτος στις Ευρωεκλογές. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουνε σαρώσει σε Δήμους και Περιφέρειες. Ολοι θα πανηγυρίζουνε. Ο Τσίπρας θα τους λέει να φύγουνε κι αυτοί θα λένε ότι νίκησε η σταθερότητα. Κι αφού βέβαια θα είναι όλοι κερδισμένοι, θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιοι θα είναι κι αυτή τη φορά οι χαμένοι; Αυτά.

Χωρίς εναλλακτικές λύσεις στα στόπερ, γυμνή στην επίθεση χωρίς Μήτρογλου

ΔΕΝ καταλαβαίνω. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Τι σόι πλάκα είναι αυτή με τον Μάνο Σέργιο; Τι είναι δηλαδή η εθνική ομάδα; Τσίρκο Μεντράνο; Εκτός από τους 23 της αποστολής για τη Βραζιλία, καλούμε κι έναν 24ο για να σπάσουμε πλάκα; Από κει και πέρα, οι εννιά στους δέκα αθλητικογράφους αποθέωσαν για μια ακόμα φορά τον Σάντος για την ορθότητα των επιλογών του. Ενσταση διατυπώθηκε από ελάχιστους για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και, όπως λέγαμε και χθες, γκρινιάζουνε στον Ολυμπιακό για τον Αβραάμ. Από την πλευρά μου, θα επαναλάβω ότι ιδιαίτερα σημαντικοί είναι αυτοί που δεν θα πάνε στη Βραζιλία: Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σιόβας. Κι αν τριτώσει το κακό και δεν προλάβει ο Μήτρογλου, η συνολική ζημιά θα είναι τεράστια.

Από κει και πέρα, εμφανής είναι ο προβληματισμός του Σάντος σχετικά με τα χαφ. Δεν βλέπει δηλαδή ότι οι τρεις που θεωρεί αυτός βασικούς, Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης, δεν μπορούνε να βγάλουνε τρία 90λεπτα. Οι ανάσες που θα χρειαστούνε θα είναι πολλές και δεν θα περιορίζονται στον Καραγκούνη, που μπορεί να ξεκινήσει και βασικός. Γι' αυτό ακριβώς γέμισε την αποστολή με χαφ. Για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις. Να μην ξεχνάμε μάλιστα ότι σε ένα τουρνουά υπάρχουν και τα απρόοπτα: κόκκινες κάρτες και χτύπα ξύλο και τραυματισμοί. Συνοψίζοντας: στους στόπερ δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Η επίθεση χωρίς Μήτρογλου είναι γυμνή, για τα χαφ τα είπαμε, κατά συνέπεια να βάλει ο Θεός το χέρι του.

Ερημος, βαρύς και μόνος είναι στον Πειραιά ο Μιχαλολιάκος

ΟΠΟΙΟΣ δεν μπορεί να χτυπήσει τον γάιδαρο βαράει το σαμάρι: συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά του Αρβανιτόπουλου επειδή στηρίζει Μώραλη στον Πειραιά. Και με φωτογραφικό υλικό μάλιστα, όπου εμφανίζεται σαν κολλητός του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Σαμαράς δηλαδή είναι εχθρός του Κόκκαλη; Δεν τον ξέρει; Δεν έχουνε γνωριστεί ποτέ; Στην πολιτική του σταδιοδρομία αυτός και στην επιχειρηματική του ο Σωκράτης δεν έχει τύχει να συναντηθούνε οι δρόμοι τους; Από κει και πέρα μετράει η ουσία: αν στήριζε στην πραγματικότητα ο Σαμαράς τον Μιχαλολιάκο, θα κατέβαινε στον Πειραιά να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του.

Θα έκανε έστω μια δήλωση. Τίποτα δεν έκανε. Και δεν έκανε τίποτα επειδή δεν μπορούσε. Επειδή ούτε με τον Ολυμπιακό είναι εύκολο να τα βάλει ούτε με τον Μαρινάκη. Μπορεί να ακούγεται σαν απίστευτο, αλλά είναι 100% αληθινό: έρημος, βαρύς και μόνος είναι στον Πειραιά ο Μιχαλολιάκος. Μόνο τον Αλαφούζο έχει σύμμαχο. Ο Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της χώρας, απέναντι στον Μαρινάκη κι απέναντι στον Ολυμπιακό έχει κάνει στην άκρη. Ετσι έχουνε τα πράματα: ο Ολυμπιακός σαν μέγεθος είναι πιο δυνατός από τη Νέα Δημοκρατία. Κι ο Μαρινάκης, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πειραιά, πιο δυνατός από τον πρωθυπουργό.

sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου