Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Κληρονομικό χάρισμα

Είσαι υπουργός και ψάχνεις για κονδύλια; Πιέζεσαι από την τρόικα; Θέλεις επαναφορά στα επίπεδα του 2008; Υπάρχει λύση!

Ιδού ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα διαφημιστικά φυλλάδια, τα οποία (σε αντίθεση με την τρόικα και την κυβέρνηση) υπόσχονται άμεση εξεύρεση λύσης, ακόμη και στα πιο... φαντασμαγορικά και ανυπέρβλητα προβλήματα. Μου διενεμήθη στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η «δημοκρατία», στο Παγκράτι: «Δάσκαλος Xarim. Ταχύτατη δράση. Εχέμυθος και αποτελεσματικός. Κληρονομικό χάρισμα. Πληρωμή κατόπιν 10 μέρες αποτελέσματος. Δύναμη Μέντιουμ - Υπνωτιστής - Θεραπευτής».

Ο ειδήμων περί τα μεταφυσικά και αυτά που λένε οι Αγγλοι «μάμπο-τζάμπο» σού δίνει κι έναν ασφαλή μπούσουλα. Για να εντοπίσει ο υποψήφιος πελάτης το ουράνιο ή καταχθόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, παραθέτει στο ευσύνοπτο κείμενό του και συμπτωματολογία: «Εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα: Αίσθηση τσιμπήματος στο δέρμα σας (σ.σ.: δεν διευκρινίζει την υπόθεση των κουνουπιών). Αίσθηση βάρους στους ώμους σας ή στο στήθος (δύσπνοια). Αγχος χωρίς λόγο, απώλεια ενέργειας όταν ξυπνάτε.

Επαναλαμβανόμενους εφιάλτες. Ξυπνάτε μέσα στη νύχτα, συχνά την ίδια ώρα (σ.σ.: δεν διευκρινίζει την περίπτωση σωματικής ανάγκης). Αυτοκτονικές παρορμήσεις, φοβίες. Αίσθηση ότι τα αντικείμενα κινούνται στον χώρο. [...] Σταματάτε το αλκοόλ και το κάπνισμα». Το τελευταίο ήταν το σύμπτωμα-κλειδί που σου δίνει να καταλάβεις ότι χρειάζεσαι τη δύναμη ενός μέντιουμ - υπνωτιστή - θεραπευτή για να το ξεπεράσεις.

Κουρούμπελο

Αν στα καλά καθούμενα, εκεί που είσαι μια χαρά ντίρλα στο μεθύσι και καπνίζεις σαν θερμαστής σε παναμέζικο γκαζάδικο με Μαλτέζο καπετάνιο, κόψεις και το αλκοόλ και το κάπνισμα, κάτι τρέχει! Πρέπει να σου έχουν κάνει μάγια ή βουντού. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι (σύμφωνα με την ανάλυση που διαβάσαμε προηγουμένως) έχουν κατεβάσει δυο μπουκάλες βότκα έως το μεσημέρι και έχουν κάνει πέντε πακέτα τσιγάρα έως το απόγευμα. Αν σου έλαχε κι εσένα, το πιθανότερο είναι ότι ασχολήθηκε ολόκληρη η Αϊτή και η Νέα Ορλεάνη με την πάρτη σου και ότι στις προαναφερθείσες περιοχές ξεπούλησαν όλα τα πάνινα κουκλάκια και οι καρφίτσες. Οπότε, το μόνο που σου απομένει είναι να απευθυνθείς σε κάποιον που είναι τόσο τίμιος, ώστε χαλάει την πιάτσα. Αλήθεια, πού ακούστηκε να πληρώνεται «κατόπιν 10 μέρες αποτελέσματος», όπως ευκρινώς αναγράφει στη διαφήμισή του;

Φαντάζεσαι, φίλε αναγνώστη, να υπάρχει ρήτρα στη χρηματοδότηση των κομμάτων του τύπου «Δάσκαλος Xarim»; Να πληρώνονται μετά την επιτυχή έκβαση των προεκλογικών δεσμεύσεών τους; Τότε δεν θα χρειαζόταν να χρεώνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός για τα επόμενα 7.234.562.189 χρόνια (σύμφωνα με τις επιεικέστερες εκτιμήσεις). Εμπρός, λοιπόν, στον δρόμο που χάραξε ο μέγιστος Xarim!

ΥΓ.: Η μεγάλη φωτογραφία με τον Γιώργο Παπανδρέου μπήκε για λόγους παραδόσεως και για να ταιριάζει με τον τίτλο. Στη μικρή βλέπετε τη διαφήμιση του μέντιουμ...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου