Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τορναδόρος και κορναδόρος

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του
πρωθυπουργού στο Σύνταγμα.
Μπροστά του ο τορναδόρος,
μεταμφιεσμένος με περούκα που
φέρει οξυζεναρισμένες ξανθιές τρίχες
Σαρανταπεντάχρονος Κρητικός που δούλευε τον τόρνο ξεσήκωσε την Ελλάδα το 2011. Θυμάστε; Είχε στείλει e-mail και μιλούσε περί δραχμής και χρεοκοπίας...

Αν μη τι άλλο, το κράτος μας είναι άτεγκτον και δεν χαρίζει ούτε κάστανα ούτε καλαμπόκια ούτε κουλούρια Θεσσαλονίκης ούτε μαλλί της γραίας. Χειροπέδες χαρίζει και διωγμούς σε στιλ Διοκλητιανός και Νέρων σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδος. Την άνοιξη του 2011 ένα e-mail που υποτίθεται ότι είχε γράψει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος πανικόβαλε τόσο πολύ τους Ελληνες, ώστε σήκωσαν οι μπαγάσηδες σε χρόνο μηδέν 200.000.000 ευρώ.

Ηταν πειστικό τούτο το ηλεκτρονικό μήνυμα, επειδή ισχύει ένας ηλίθιος μεν αλλά κραταιός «νόμος» της επικοινωνίας: η επανάληψη. Αναδημοσιεύτηκε σε τόσο πολλές ιστοσελίδες, ώστε θεωρήθηκε έγκυρο (αν και ουδείς ανέφερε πού αναρτήθηκε για πρώτη φορά). Εκανε μνεία για επιστροφή στη δραχμή, κατάρρευση τραπεζών κ.λπ. Στο κατόπι του τορναδόρου ξαμολήθηκαν Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ασφάλεια, ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ. - ό,τι διαθέτει το γκουβέρνο σε νόμο και τάξη. Το κράτος ήταν αλαφιασμένο με δαύτον, διότι κόντευε να τον πιστέψει! Η οικονομική ανάλυση του τορναδόρου φάνταζε επιστημονικότερη από τις παπάτζες Παπακωνσταντίνου και άλλων τινών.

Δικαιοσύνη;

Ο τορναδόρος προέβλεπε επιστροφή στη δραχμή στις 25 Μαρτίου 2011. Δεν έγινε.
Μπορεί να επαναλήφθηκε η είδηση και να αναδημοσιεύτηκε η ανάρτηση του τορναδόρου χιλιάδες φορές σε αναρίθμητα ιστολόγια και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αλλά, όπως ήδη αναφέραμε, μόνο 200.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από τις καταθέσεις.

Ο,τι δεν κατόρθωσε ο τορναδόρος, όμως, μπορεί να το καταφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Γιατί; Επειδή είναι σίγουρος ότι, όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες και το... διαλαλεί. Να τι είπε χθες στο Mega: «Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραχμή. Γι' αυτό δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση. [...] Εσύ, ο Δημήτρης Καμπουράκης, θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου στην τράπεζα αν πέσει η κυβέρνηση; [...] Τώρα τον Φεβρουάριο πέφτει η κυβέρνηση. Τα λεφτά σου τα κρατάς στην τράπεζα; [...] Μ' αυτά που λένε “Plan B - πατάω το κουμπί”; Θ' αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»

Τι θα κάνει η Δικαιοσύνη για την περίπτωση του Γεωργιάδη; Τίποτα. Βουλευτής είναι, βουβουζέλα και κορναδόρος του Μνημονίου όχι τορναδόρος...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου