Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η παραιτηση του πρεσβη, το θερμό επεισόδιο, οι βαρύτατες μομφές και η εθνικη τραγωδία.

Πίσω λοιπόν από τα χθεσινά διθυραμβικά πρωτοσέλιδα της διαπλοκής, κρύβεται δια στόματος πρωθυπουργού ένα πρωτοφανές φιάσκο με σοβαρές προεκτάσεις.

Επεισόδιο πρώτο: Ο παραιτηθείς πρέσβης μας στο Βερολίνο, είναι συγγενής του πρωθυπουργού (!) Δεύτερος ξάδελφος. Γεγονός που όλοι απέκρυψαν, είναι όμως δεικτικό της “αξιοκρατίας”.

Επεισόδιο δεύτερο: Προσπάθησαν με γελοίες διαρροές να ρίξουν την παραίτηση σε προγενέστερη δήλωση του Παπούλια για κάτι …μερεμέτια στο κτίριο της πρεσβείας που αργούσαν! Δηλαδή, το ότι παραιτήθηκε αμέσως μετά το φιάσκο της συνάντησης ήταν καθαρά συμπτωματικό… Αιδώς!

Επεισόδιο τρίτο: Ο πρωθυπουργός χρέωσε στον πρέσβη το φιάσκο (για ποια επιτυχία μιλούν οι νταβατζήδες) της συνάντησης, της συνέντευξης και των γεγονότων που ακολούθησαν. Με ένα πρωτοφανές επεισόδιο, λεκτικό και όχι μόνο.

Επεισόδιο τέταρτο και σοβαρότερο: Ο πρέσβης αρνήθηκε τις ευθύνες και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κουστωδία του για “μυστική διπλωματία”. Ο πρέσβης θύμισε στον πρωθυπουργό ότι δεν ήταν καν προσκεκλημένος (!) στις επαφές των ομάδων εργασίας (!!). Ο ορισμός δηλαδή της μυστικής διπλωματίας.

Επεισόδιο πέμπτο: Η συγκάλυψη. Αμέσως τα τηλέφωνα στο Μαξίμου πήραν φωτιά για να τραυλίσουν διαρροές και να διατάξουν σιωπητήριο. Δείτε σήμερα τα πρωτοσέλιδα. Μόνο η Δημοκρατία ασχολείται με το θέμα.

Είναι δυνατόν να παραιτείται ο πρέσβης της πιο σημαντικής (δυστυχώς) πρεσβείας μετά από διμερή συνάντηση κορυφής και να το κρύβουν άπαντες;

Ούτε στην Βόρειο Κορέα κύριοι…

olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου