Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς κατά Ολάντ και Ρέντσι και υπέρ Μέρκελ.

Ενώ χθες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Μιλάνο, Ολάντ και Ρέντσι στράφηκαν εναντίον της Μέρκελ και ζήτησαν να χαλαρώσει η λιτότητα στην ΕΕ, καθόσον δεν υπάρχει ανάπτυξη και η ανεργία ειδικά στους νέους απογειώθηκε, ποιος λέτε ότι τάχθηκε με το μέρος της Μέρκελ και υπέρ της λιτότητας; Μα φυσικά ο κ. Σαμαράς.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς είπε: «Απευθύνομαι σε εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης». Για να προσθέσει ότι «Στην Ελλάδα φεύγουμε από την κρίση» και να καταλήξει ότι «Μια τολμηρή δημοσιονομική και διαρθρωτική ατζέντα έχει ήδη υλοποιηθεί και οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αποδίδουν στην πραγματική οικονομία».

Με λίγα λόγια, ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε τους Ολάντ και Ρέντσι, διέρρηξε μια συμμαχία του Νότου που πήγαινε να διαμορφωθεί και τάχθηκε ουσιαστικά με το μέρος της Μέρκελ και υπέρ της λιτότητας, την οποία βλέπει ότι αποδίδει.

Αντί δηλαδή να πιάσει την ευκαιρία και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μαζί με τους αντίστοιχους ομολόγους του, έναν άξονα του Νότου κατά της Γερμανίας και της λιτότητας, αντιθέτως τάχθηκε απέναντι.

Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν να τον ψηφίσουμε στις εκλογές που έρχονται.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου