Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σύντροφοι, με το μαλακό οι ευαισθησίες

Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε ως «αήθη επίθεση» το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Το Κουτί της Πανδώρας» με θέμα τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά, και τίτλο «Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;».

Επειδή μερικοί χαρακτηρισμοί είναι υπερβολικοί, ας μου επιτραπεί να δώσω κάποια παραδείγματα για τα οποία το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό άηθες, αλλά δεν το έκανε.

Άηθες είναι να ουρλιάζεις προεκλογικά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την Cosco, ενώ μετεκλογικά εύχεσαι να αγοράσει η Cosco το 51% του ΟΛΠ παραχωρώντας δικαίωμα ψήφου 67%.

Άηθες είναι να διαφωνεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ με το επιχείρημα ότι ο εν λόγω ανήκει στο καθεστωτικό τόξο των ΜΜΕ και ότι η προηγούμενη θητεία του στη δημόσια τηλεόραση κάθε άλλο παρά επιτυχημένη θα πρέπει να θεωρείται, αλλά ο αρμόδιος υπουργός να γράφει στα τέτοια του τις αντιδράσεις της Π.Γ. και η Π.Γ. να μην βγάζει ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει «αήθη επίθεση» στις δημοκρατικές διαδικασίες την πρακτική του υπουργού.

Άηθες είναι να ξεσηκώνεται –και δικαίως– ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εναντίον της ανεκδιήγητης απόφασης του Κούλη του Μητσοτάκη να αξιολογήσει ως άχρηστους εκ των προτέρων και υποχρεωτικά το 30% των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά μετεκλογικά να βγαίνει ο υπουργός Υγείας και να ζητά τις παραιτήσεις όλων των διοικητών των νοσοκομείων με το επιχείρημα «Αν τους αξιολογήσουμε, οι μισοί θα έπρεπε να απομακρυνθούν» όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η Αριστερά δεν είναι θεωρία. Η Αριστερά πρωτίστως είναι πράξη. Ή έστω θα έπρεπε να είναι τέτοια. Διότι μόνο ως πράξη μπορεί να διδάξει το ήθος που φέρει, να επιδείξει την ποιότητα των θέσεών της, να αποδείξει ότι δεν είναι Δεξιά, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, παρελθόν.

Όταν, λοιπόν, ο Κούλης του Μητσοτάκη θεωρεί εκ των προτέρων άχρηστο το 30% των Δ.Υ. βάζοντας έστω και κάποια γελοία κριτήρια γελοίας αξιολόγησης και επιδιώκοντας να απολύσει τελικά αυτό το ποσοστό Δ.Υ. χωρίς αποζημίωση και ο υπουργός της Αριστερής κυβέρνησης ανακοινώνει ότι χωρίς καν μία γελοία αξιολόγηση γελοίων κριτηρίων θεωρεί άχρηστο το 50% των διοικητών και άρα πρέπει να απομακρυνθεί δίχως αποζημίωση το 100% των διοικητών ώστε να αντικατασταθούν από άλλους, άντε βρες τη διαφορά μεταξύ τους.

Και το χειρότερο είναι ότι ο υπουργός της Αριστερής κυβέρνησης δηλώνει ευθαρσώς για τις απομακρύνσεις ότι «άλλαξε η κυβέρνηση και ο πολιτικός και ιδεολογικός προσανατολισμός έχει άλλα χαρακτηριστικά». Ε, ας μη σχολιάσουμε περεταίρω. Έγινε κατανοητός. Όμως αυτό δεν είναι Αριστερά. Όμως αυτό δεν φέρνει κάτι νέο. Όμως αυτό δεν βάζει τις βάσεις για να σκοτώσουμε το παλιό, το νοσηρό, το κομματικό κράτος.

Προσθέτοντας τώρα τον Λάμπη Ταγματάρχη, τον ΕΝΦΙΑ, τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΠΝΠ υπέρ ΠΑΕ, τον Πανούση, τον Κουρουμπλή και κάτι άλλα, προβλέπω ότι για την Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ η μόνη κόκκινη γραμμή που θ’ απομείνει στο τέλος είναι η απαγόρευση κριτικής στον Χρήστο Μαντά.

kartesios.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου