Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Τεφαρίκι απωλέσθη!

Παίρνει των ομματιών του και φεύγει στα ξένα μετανάστης. Ισως δουλέψει θερμαστής σε εμπορικό που κουβαλάει μινεράλια. Ισως και για τον Σόρος...

Τι να σου κάνει ο άνθρωπος... Ηρθε εδώ στους Μάο - Μάο να διδάξει τη θεωρία των παιγνίων, να μας δείξει πόσο αρμοστή φαντάζει η κόκκινη ρίγα στον γιακά και πόσο ανάρμοστο να στέκεσαι στην ουρά του ΑΤΜ για να βγάλεις το πενηντάευρο (γιατί 60άρι βρίσκεις μόνο με φανουρόπιτα). Μας έδειξε πόσο ωραίο είναι να κάνεις ασκήσεις με αληθινά πυρά στη διαπραγμάτευση - αρκεί να βρεις δέκα εκατομμύρια κορόιδα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Μας επέδειξε λιτό βίο και σερβίρισμα ψαριού σε ξύλινη γαβάθα με τη συνεντευξάρα του στο «Paris Match». Μας κόλλησε σαν λεκτική τσίχλα την έκφραση «ουάου» και όλοι μας τον καμαρώσαμε να πηγαίνει με τα χέρια στις τσέπες για να κάνει τσαμπουκαλεμένη τράκα στους Φράγκους. Μας μίλησε για παράλληλα νομίσματα και για ΙΟU. Τούτο το IOU προφέρεται «Αη Οου Γιου». Δεν είναι ο Αγιος Οου Γιου. Νόμισμα είναι στο περίπου. Για την ακρίβεια το «Αη Οου Γιου» είναι μια διαβεβαίωση από το κράτος ότι σου χρωστάει. Κοντολογίς, ζήσε Μάη μου να φας «Τσιρίζα» (έτσι προφέρουν σχεδόν όλοι οι ξένοι ανταποκριτές τον ΣΥΡΙΖΑ).

Φιντάνι

Αυτή η απίθανη ταλεντάρα με το ταμτάκειο ντύσιμο παρέλαβε ανοιχτές τράπεζες και τις αποδίδει κλειστές. Με τα χίλια ζόρια και τα μαγειρέματα πήρε πλεόνασμα χλεμπονιάρικο και το φούνταρε σε έλλειμμα ως τα βάθη της αβύσσου. Του έδωσαν να παίξει με μια χώρα παραζαλισμένη κι εκείνος της κατέφερε δυο τρεις μαδεριές στο κεφάλι. Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά ο πλανήτης τον αντιμετώπισε με τον ίδιο σεβασμό που επιφύλαξε σε προσωπικότητες όπως ο μακαρίτης Γιέλτσιν.

Από την άλλη, δεν μπορούσες ποτέ να περιμένεις κάτι καλύτερο από κολλητό της οικογένειας Παπανδρέου, φιντάνι της μαθητικής νεολαίας της πασοκάρας και νάρκισσο σε βαθμό κακουργήματος; Μόνο η τωρινή κατάσταση θα μπορούσε να παραχθεί από τις υπηρεσίες του προς το έθνος. Ωρα καλή στην πρύμνη του κι αέρα στα πανιά του.

ΥΓ.: Στη συνέντευξή του στο Bloomberg δεσμεύτηκε ότι θα παραιτούνταν αν στο δημοψήφισμα προηγούνταν το «ναι». Τελικώς, βγήκε «όχι» και εκείνος τα βρόντηξε.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου