Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Νηστίσιμη επικαιρότητα

Ιδού ένα τερατώδες ψέμα: Η κυβέρνηση κατατρομοκρατήθηκε από την απεργία των δημοσιογράφων και απέσυρε το Ασφαλιστικό.

Πολυθεματικό το μενού σήμερα. Οι ειδήσεις που θα καταναλωθούν έπειτα από αρκετές ημέρες αποχής είναι οι ακόλουθες: α) Η φωτογραφία που κοσμεί το παρόν είναι μια χειρονομία ενισχυτική της απόφασης πολλών πιστών να εφαρμόσουν αυστηρά την προβλεπόμενη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδος. Το θέαμα τούτο σε κάνει να μην επιθυμείς τη βρώση ούτε μαρουλόφυλλου.

β) «Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια / και μάτια δακρύζουν στα μουράγια. / Οι αγάπες μου ξέμπαρκοι ναύτες, / στα όνειρά τους λιποτάκτες». Απόσπασμα από τη στιχοπλοκή του άσματος «Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» του αξέχαστου Γιώργου Μητσάκη. Προτείνεται η εκτέλεση με τραγουδιστή τον Πόλυ Κερμανίδη καθώς και η εύρεση ευθυνών για το... μπατάρισμα του πλοίου «Παναγία Τήνου» στον λιμένα του Πειραιώς.

γ) Ενωση «αθέων» ετοιμάζει τσιμπούσι με κρέατα για τη Μεγάλη Παρασκευή. Ουσιαστικά πρόκειται περί αντιχριστιανών και λίαν θρασυδείλων. Λησμόνησαν γαρ να... προκαλέσουν πιστούς άλλων θρησκειών που έχουν πάντοτε καλοακονισμένες χαντζάρες και αναρίθμητους εθελοντές εκδοροσφαγείς ανθρώπων.

Κατρούγκαλος

δ) Θρυλείται ότι ο Κατρούγκαλος σκοπεύει να αλλάξει τακτική στις φωτογραφίσεις του. Από εκεί που πατούσε στις μύτες των ποδιών για να φαίνεται ψηλότερος, τώρα, λόγω της σφαγής των σιωπηλών και ασφαλισμένων αμνών, την οποία θα διαπράξει ο υπουργός της αριστερής συνιστώσας του Σόιμπλε, σκοπεύει να κάνει ημικαθίσματα. Μόνο έτσι θα φαίνεται κοντύτερος. Από τώρα και στο εξής θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται το βάθος της σοφίας του Επικούρου με την προτροπή του «Λάθε βιώσας». Ο Αθηναίος φιλόσοφος, που γεννήθηκε στη Σάμο, θεωρούσε ότι είναι καλύτερο για την ψυχική ηρεμία του ανθρώπου να περνά απαρατήρητος.

ε) Πώς διαφημίζεται ο/η κάθε Καραγκιόζης: με το να υφαρπάζει την πάνδημη απαρέσκεια και κατακραυγή. Μπορεί να βγαίνει στην τηλεόραση, να κάνει λαρυγγισμούς και να σφίγγει τα μπράτσα του. Μπορεί να μασάει σαν τσιχλόφουσκες διαφημιστικές λέξεις και να προκαλεί συναισθήματα οίκτου με τις αποτυχημένες πλαστικές εγχειρήσεις του. Μπορεί να κάνει πολλά αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε μόνο ένα: να μην ασχολούμεθα με την ασχήμια τους.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου